Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Николова: Зеленски потвърди поетите от Порошенко ангажименти към българската общност

Политика

Николова: Зеленски потвърди поетите от Порошенко ангажименти към българската общност

Николова: Зеленски потвърди поетите от Порошенко ангажименти към българската общност - Tribune.bg
Снимка:

Това е иновативен политик, човек на действието, каза Николова

Новият президент на Украйна Володомир Зеленски потвърди заявките на Порошенко по отношение на българската общност, запазване на целостта на района и изучаването на нашия език от българското малцинство, тъй като там е най-голямата диаспора - над 200 хил. в Украйна, както и потвърди ангажиментите, които министър-председателят Бойко Борисов пое с предходния президент Порошенко за създаването на украинско училище с разширено изучаване на български език. Това съобщи заместник министър-председателят Марияна Николова преди днешното редовно заседание на Министерски съвет.

„Във връзка със стъпването в длъжност на новия президент на Украйна Володимир Зеленски бях определена да представлявам министър- председателя и правителството. Искам да кажа, че това е иновативен политик, който въпреки обстоятелството, че няма политически опит, извън този на актьор, даде ясна заявка, че ще бъде човек на действието и още по време на клетвата Върховната рада разпусна парламента и предизвика предсрочни избори“, допълни Марияна Николова.

Тя се завърна от Украйна, където взе участие в официалната церемония по встъпване в длъжност на Володимир Зеленски, която се проведе във Върховната рада на Украйна. По време на среща, по покана на новия украински президент, заместник министър-председателят Николова изрази увереност в бъдещото позитивно развитие на двустранните отношения.

„Ние бяхме поканени като втора държава да направим среща на четири очи“, допълни тя.

Андреа Драганова

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети