Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. НИМХ прекрати протеста си, опасяват се, че започват да го политизират

Политика

НИМХ прекрати протеста си, опасяват се, че започват да го политизират

НИМХ прекрати протеста си, опасяват се, че започват да го политизират - Tribune.bg
Снимка:

НИМХ прекрати протеста си и прогнозите за времето за медиите вече са възстановени, обяви пред БНТ директорът на института проф. Христомир Брънзов. Причината е, по думите му, че протестът им започва да се политизира.

Малко преди това депутатите решиха чрез промени в Закона за водите институтът да премине към екоминистерството. В пленарната зала против прехвърлянето се изказаха от ГЕРБ. Според Красимир Вълчев преместването на института е отмъщението от страна просветното министерство заради напускането на Института от БАН преди няколко години.

Според министъра на екологията Борислав Сандов обаче мястото му е именно в неговото министерство, тъй като то се възползва в най-голяма степен от изследванията му.

От НИМХ решиха да продължат протестната си готовност, докато не се приемат и членовете в закона, свързани с автономията им.

„Ние не сме съгласни с това, но в крайна сметка законът си е закон и той важи за всички. В момента тук се събира групата, която координира процесите, за да видя какво са решили, но мисля, че това е - законите трябва да се спазват. Вече каква форма на протест ще предприемат, това го решават хората, колектива. Не е в моите права“, коментира директорът.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети НИМХ, протест
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети