Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова: БСП няма да бъде резервна гума на тротинетка

Политика

Нинова: БСП няма да бъде резервна гума на тротинетка

Нинова: БСП няма да бъде резервна гума на тротинетка - Tribune.bg
Снимка:

Предложеният от ПП министър на труда е член на БСП. Хаосът е пълен, посочи лидерът на БСП

БСП няма да бъде резервна гума на тротинетка, нито натискачи на копчета на чужди идеологии, програми и правителства, за които не са разговаряли. Това заяви в декларация лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„ПП са включили в техния проектокабинет член на БСП и от вчера се внушава, че това е съгласувано – за Иван Кръстев говоря. Нека е ясно: нито ни е информирал, нито сме се съгласявали, това е воля на ПП и не намествайте БСП. Не им е за пръв път. Ако бъдем поканени на разговор, ако участваме в преговори, а не в ултиматуми, ще се отзовем. Какъв ще е изходът от тези преговори – не е ясно, това ще го решат членовете ни с вътрешнопартийно допитване. Това остава наша трайна позиция, не се съмнявайте, че ще я изпълним“, категорична бе тя.

„Вече и децата знаят, че България е в криза, политическа най-вече. Очевидно е, че законодателната власт е блокирана от повече от година. Изпълнителна власт няма – има служебно, временно правителство. Част от съдебната система обяви война на политиците след инцидента с Гешев. Нестабилността е обхванала и трите власти у нас – трите крака, на които седи държавата, се ритат помежду си, цялата структура се клати“, посочи още лидерът на БСП.

„Според нас трябва да се стабилизира законодателната власт – работещ парламент. След това тази власт да стабилизира изпълнителната власт – да излъчи стабилно правителство. И накрая – да направим съдебна реформа, която да даде гаранции за справедливост и стабилност на съдебната система“, категорична е Нинова.

„Един месец се разиграва такъв театър, че уважаеми граждани, сигурна съм, че не можете да се ориентирате какво се случва в държавата. Ние, които всеки ден сме тук, губим нишката. Наблюдаваме двете партии, които се опитвате да направите правителство и чакаме да се наиграете. Какво става? Първият мандат – Борисов кани вторите, направиха законодателна програма. Браво, трябва да има закони и да ги приемаме за хората. Обаче няма, няма комисии, няма закони. Направихте управленска програма – очевидно имате управленско мнозинство. Само че и такова няма“, обърна се тя към първите две политически сили – ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

„Разпределихте си роли – хайде да не цитирам имена, но Делян Добрев сутрин говори срещу Асен Василев, а Росен Желязков вечер го хвали. Първите казват „подкрепете ни нас“, вторите казват „не, няма да ви подкрепим“. Вторите дават правителство и програма, защото Борисов им я е поискал – сега той ви казва, че не му харесва този кабинет, дайте друг. И ПП предлагат правителство на малцинството. Създавате шум, опит да изглеждате като Бетовен, но не ви се получава – ходите по телевизиите, внасяте смут в главите на хората“, изтъкна тя.

„От вчера ситуацията е различна – включихте БСП гадно във вашия фонов шум. Борисов е цар да ни увърти в една група и ние да сме маскари. Борисов е манипулатор добър, но няма да му се получи с нас. ПП пък ни поставят условия за евентуална подкрепа. „Възможно е да имаме подкрепа от БСП“ – ама кой ви го каза това? Защо си позволявате да говорите от името на БСП, от каква позиция си позволявате да поставяте условия на БСП? Хаосът е пълен, държавата има нужда от стабилност. Знаем, че сме 23-ма депутати, имаме реална представа за себе си. Но знаем, че тези 23-ма може да се окажат ключови за държавата. Няма да ви позволим да ни вкарвате във вашата игра – да се плашите взаимно с БСП или да ни използвате като маша. Няма да позволим ултиматуми“, обяви тя.

„Борисов, пък, току-що направил изявление: „От днес започваме преговори с другите партии. Коалиция няма да правим. Ще приложим същата коварна хватка като ПП, правителство на малцинството само от ГЕРБ“, цитира тя и добави, че е „очевидно, че там няма ясно в главата какво точно иска да прави“.

„Мисля, че всички сте убедени, че хаосът е пълен. Понеже вие тук си играете на някакъв театър, бюджет няма да бъде приет, хората ще чакат. Няма да има комисии, няма да има бюджет, тук играта продължава“, посочи още лидерът на БСП.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
Какво е отношението ви към готвения ротационен кабинет на ГЕРБ/СДС – ПП/ДБ?
Покажи резултати Скрий резултати