Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова: БСП ще избира новия си лидер през октомври - (ОБНОВЕНА)

Политика

Нинова: БСП ще избира новия си лидер през октомври - (ОБНОВЕНА)

Нинова: БСП ще избира новия си лидер през октомври - (ОБНОВЕНА) - Tribune.bg
Снимка:

Имената за евролистата ще са ясни едва през април

"Тази година за БСП, освен европейски избори, ще има и пълен цикъл от четири избори в партията". Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след Националния съвет на БСП по време на, който беше обсъдена подготовката за участие в предстоящите избори за членове на Европейския парламент.

"Ще се избират основни ръководства от организации до основни общински председатели, областни, делегати на конгреса, председател на партията и конгрес. Ние имаме и вътрешно партийна кампания и европейска", каза още тя.

Пълният цикъл от четири избори в партията ще започне от юли. Те ще продължат до септември. През октомври ще бъде направен пряк избор на председател на партията. Нинова уточни, че през ноември ще има конгрес, на който новият председател трябва да стъпи в четиригодишен мандат. 


Лидерът на БСП обяви, че от февруари започват събранията на основните партийни организации за номинации за евродепутати. През март ще има конференции на, които да бъдат разгледани номинациите и да бъдат одобрени, и изпратени до Националния съвет, който ще се проведе през април. Тогава ще станат ясни и имената на евродепутатите. 

Днес е одобрена работна група, която да започне работа по изработването на платформа за европейски избори. 

Тя подчерта още, че БСП европейските избори са много важни и България заслужава да бъде пълноправен член на ЕС. Според нея там трябва да отидат хора, които са проевропейски настроени, но ще защитават българския национален интерес. 

"Поставяме си тази цел, да изпратим такива хора и да получим доверието на българските граждани", подчерта Корнелия Нинова. 

"В момента ни управлява едно от най-антиевропейските правителства, които са ни управлявали до момента. Политиката им за приемането на България в Шенген е пълен провал. Днес научваме от Николай Денков, че и еврозоната може да не се види от 1 януари 2025 година, а от юли 2025 година или може би някъде по-нататък", каза още тя.

Даваме старт на подготовката – организационна и политическа, на европейските избори. Дадохме оценка на сегашното управление по отношение моментната ни политика. смятаме, че в момента ни управлява едно от най-антиевропейските правителства, които сме имали. Фактите го доказват.

„Със съгласието си да бъдем приети частично в Шенген – по въздух и вода, те пренебрегната и унищожиха усилията на много правителства и много партии преди тях. Поставиха България в унизително положение да приемаме подхвърлени трохи по отношение на Шенген“, каза Нинова и подчерта, че България отдавна заслужава и е изпълнила всички критерии, за да бъде пълноправен член на Шенген.

От БСП са категорични, че политиката за приемането на България в Шенген е пълен провал.

„За нас европейските избори са изключително важни. България заслужава да бъде пълноправен, равнопоставен член на ЕС. Там трябва да отидат хора, които са проевропейски настроени, но ще защитават българския суверенитет и българския национален интерес“, добави Нинова и посочи, че от БСП си поставят за цел да изпратят такива хора, да получат доверието на българските граждани за това, че и досега са били проевропейска партия, която винаги е отстоявала и българския национален интерес в общия ни европейски дом.

Тази година за БСП освен европейски избори, ще се избират и нови ръководства от основни партийни организации, общински председатели, областни председател, делегати на конгреса, председател на партията.

Лидерът на социалистите, обаче, не отговори дали ще се кандидатира за председател на БСП.

Нинова коментира и че до април имена на кандидати за евродепутати няма да бъдат подредени от партията.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети БСП, Нинова, лидер
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати