Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова: ДДС за ресторантьорите да остане 9%

Политика

Нинова: ДДС за ресторантьорите да остане 9%

Нинова: ДДС за ресторантьорите да остане 9% - Tribune.bg
Снимка:

По всичко изглежда, че следващата седмица ще се дискутира и гласува промяната в Конституцията такава каквато е внесена. Днес чухме, че Борисов се отказва от смяната на празника 3 март. Имаме информация и искаме да попитаме: вярно ли е, че ще се откажат и от предложението за двойно гражданство за заемане на висши държавни и политически длъжности, и вярно ли е, че и съдебната реформа няма да остане в този вид, в който се е подписал Борисов? Ако това е така, това означава, че цялото предложение за промени в Конституцията е прах в очите.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, предаде репортер на БГНЕС.

“Загубихме време за нещо, което очевидно няма да се случи. Ако ГЕРБ се оттеглят, дискусията е безпредметна”, добави Нинова.

Нинова отправи пореден призив към президента Румен Радев. “Дойде време президентът да предложи своя проект за Конституция. Ако ще има смислен дебат, нека и президентът да даде своя проект, и да седнем да разговаряме сериозно”, призова тя.

БСП няма да подкрепи внесения вариант на промени в Конституцията. Нинова допълни, че в програмата за работа на НС няма закони по ПВУ, въпреки че управляващите твърдят, че те са важни.

Депутатите на БСП няма да подкрепят предложенията на МФ за промени в данъчните закони и са категорично против вдигането на ДДС на ресторантьорите от 9% на 20%. "Предложението на МФ лицата, подаващи сигнали за укрити данъци, да получават бонуси, е отвратително, неправилно, и е стимулиране на доносничеството”, смята тя.

"Добър знак за победа” - така Нинова коментира числото в бюлетината, което се падна на БСП по време на жребия на ЦИК.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Нинова, БСП, ДДС
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати