Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова: ЕК и МВФ потвърдиха, че антикризисните мерки на България са работещи

Политика

Нинова: ЕК и МВФ потвърдиха, че антикризисните мерки на България са работещи

Нинова: ЕК и МВФ потвърдиха, че антикризисните мерки на България са работещи - Tribune.bg
Снимка:

Коментарите, че мерките ще увеличат инфлацията и ще задълбочат проблемите, не са верни, каза министърът на икономиката и индустрията

Днес Европейската комисия потвърди правилността на икономическата и социалната политика на България и антикризисния план. Комисията препоръча да продължим целенасочената подкрепа за домакинствата и фирмите заради високите енергийни цени и да осигурим бюджетни средства за енергийна сигурност. Това обяви вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова след като ЕК обяви препоръките си към България в областта на икономиката.

„Коментарите, че мерките ще увеличат инфлацията и ще задълбочат проблемите, не са верни. Отнемането на свръхпечалбите на енергийните дружества и компенсиране с тях на индустрията, е спасителна мярка за икономиката и работните места“, каза още Нинова.

Тя припомни, че в същото време Международният валутен фонд препоръча да се даде подкрепа за най-бедните и уязвими групи. У нас това са пенсионерите, децата, младите семейства и работещите бедни.

„И в този смисъл социалната политика на българското правителство е абсолютно адекватна на ситуацията. Увеличението на пенсиите с 20%, данъчни облекчения за работещи родители от 600 лв. за едно дете и 1200 лв. за две, увеличение на ваучерите за работници от 1 млрд. лв. на 1 млрд. 200 млн. лв. са ориентирани с грижа за най-уязвимите“, каза министърът.

„И ЕК, и МВФ потвърждават, че това са работещите мерки, заключи Корнелия Нинова“, цитирана от пресцентъра на Министерството на икономиката и индустрията.


 

Автор

Коментари (1)

FloydJOmma Проводится конкурс цифровой нефтегазовой отрасли.
Участвуют граждане от 18 до 30 лет, в соответствии с программой
«Цифровая экономика Российской Федерации».
Участники проекта получают доступ ко всей библиотеки нефтегазовой промышленности.
12.07.2022 12:44 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети