Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова иска да се отвори държавният резерв и да се освободят лекарства

Политика

Нинова иска да се отвори държавният резерв и да се освободят лекарства

Снимка:

Лидерът на БСП иска да се отвори държавният резерв и от него да се пуснат лекарства в аптечните мрежи.

„Предлагам конкретно решение на проблема с недостига на лекарства - отворете държавния резерв и освободете необходимите количества от липсващи медикаменти за аптечната мрежа. Така ще се решат три въпроса: медицински, психологически и социално-икономически“, написа Нинова във Фейсбук.

Лидерът на левицата обясни, че в медицински аспект всеки ще има достъп до необходимото му лекарство, а в психологически ще се избегне паниката и презапасяването.

“В социално-икономически аспект ще се предотврати евентуално покачване на цените, поради повишеното търсене“, написа тя.

Тя припомни, че съгласно Закона за държавните резерви и военновременните запаси лекарствата са стока, която задължително трябва да се съхранява в резерва и са “предназначени за задоволяване потребностите на населението при кризисна ситуация”.  


Коментари (3)

Шизофрения до шия! Ако го бяха отворили преди една седмица,вече шести ден,точно тя и подобните щеше да опищи простора,колко е неправилно и опасно да се отваря резерва!
14.11.2020 13:01 / Отговор
коментар Много иска да разбере каква сума пари има в държавния резерв за да си направи абсолютно тънки сметки как да ги окраде (както си окраде партийната каса) при евентуално служебно правителство!Но вашият коментар също е много верен, защото другарката винаги играе контра на Правителството като ги изкарва винаги виновни след всяко тяхно ново построяване във всичко.......това е тактиката на кгб -русия -путин!
14.11.2020 16:56
Z Любимият глагол на другарката е "искам". За да искаш, обаче, трябва първо да си дал. Така поне считат хората с достойнство. В този смисъл, доскорошната пациентка на ВМА няма абсолютно никакво право да иска каквото и да било и ще е много почтено да спре да го използва този глагол публично.
14.11.2020 16:30 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още