Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова иска извънредно заседание на НС заради протестите. Призова ГЕРБ да подкрепи БСП

Политика

Нинова иска извънредно заседание на НС заради протестите. Призова ГЕРБ да подкрепи БСП

Нинова иска извънредно заседание на НС заради протестите. Призова ГЕРБ да подкрепи БСП - Tribune.bg
Снимка:

БСП иска отсрочка от месец за изпращане на плановете до ЕК

БСП настоя за свикване на извънредно заседание на НС във вторник или сряда заради влошаващата се, според тях, ситуация с протестите на енергегетиците.

На заседанието трябва да се обсъди предложението на опозицията от петък парламентът да възложи на Министерския съвет да отмени решението си за изпращането на териториалните планове за справедлив преход, да поиска едномесечна отсрочка от Европейската комисия, през който да се разговаря със синдикати, работници, парламентарно представени партии, за да се намери най-доброто решение.

„Днес Борисов отново в типичен стил, стоейки отстрани, така малко правейки се на „умряла лисица“, дава съвети и критикува ПП-ДБ, но нека не забравяме, че проблемът започна от неговото управление и че в момента ГЕРБ държат ключа за решаването на тази криза“, обяви Корнелия Нинова.

„Ако ГЕРБ и Борисов са с чисти намерения да решат кризата и да спасят българската енергетика, да подкрепят с гласовете си нашето предложение от петък“, добави Нинова.

По думите ѝ в момента отново „някъде по кабинети, някъде по манастирски килии, договарят и преговарят на тъмно коя фирма колко повече от парите от плана да вземе, но в никакъв случай не договарят изход от кризата“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати