Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова излиза в предизборна кампания, ръководството поема Владимир Москов

Политика

Нинова излиза в предизборна кампания, ръководството поема Владимир Москов

Нинова излиза в предизборна кампания, ръководството поема Владимир Москов - Tribune.bg
Снимка:

Петима кандидати са подали документи за избор на председател на БСП

Официално петима кандидати са подали документи за избор на председател на БСП, срокът изтича на 6 август, обясни лидерът на партията Корнелия Нинова, цитирана от БГНЕС.

Нинова ще депозира своите документи днес, а освен нея в първия пряк избор на председател на левицата досега заявка за участие са направили Галина Василева, Ирина Михайлова, Красимир Янков и Георги Тодоров. Има още два дни, в които бройката може да нарасне.

„Отчетно-изборната кампания е към своя край. От 300 конференции остават да се проведат само 8. Дотук има 52-ма души, номинирани за председател на партията. На 6 август изтича срокът, в който номинираните трябва да подадат документи дали се кандидатират или не. Днес аз подавам своите документи и се кандидатирам за пряк избор на председател. От 12 август, по нашите правила, излизам в предизборна кампания. За времето на кампанията предоставям правомощията си на заместник-председателят на партията Владимир Москов“, обясни Нинова, която припомни, че Москов е седем мандата кмет на Гоце Делчев и член на Комитета на регионите.

Нинова отправи призиви към другарите си, които са критикували нейната работа назад във времето, да „затворят страницата на публичното противопоставяне“.

„Призовавам т. нар. вътрешна опозиция, която има различно мнение, което уважавам, за пътя на БСП, за начина на правене на политика, за стила на работа, да решим този спор по единствения демократичен начин – прекия избор“, допълни още тя.

Лидерът на левицата коментира и евентуалното участие в прекия избор на председател на съпартиеца ѝ Кирил Добрев, за когото заяви, че „него разбира като алтернатива“.
Изборът ще се състои на 12 септември.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Илия Воденичаров Септември ще бъде май! Червената леля не пуска кокала.
04.08.2020 12:20 / Отговор
кесо Абе, ама Корни досега не беше ли все в предизборна кампания? Сигур вече и сатъра шъ извади на партийната опозиция щом досега си била "кротувала".
04.08.2020 12:45 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети