Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова изумена: Оставихме стабилни финанси, какво се обърна за 20 дни

Политика

Нинова изумена: Оставихме стабилни финанси, какво се обърна за 20 дни

Нинова изумена: Оставихме стабилни финанси, какво се обърна за 20 дни - Tribune.bg
Снимка:

Лидерът на БСП заплаши, че служебния кабинет готвел вдигане на данъци и рязане на социални разходи

Лидерът на социалистите Корнелия Нинова определи вчерашната пресконференция на служебния финансов министър като твърде изненадваща и опит да всява паника. По думите ѝ Росица Велкова създавала апокалиптични картини за свръхдефицит и даде подробности „от кухнята”. Нинова описа как сегашният министър е от екипа на Асен Василев, ресорът ѝ бил бюджет и как с нея смятали всяка стотинка.

„Тя е подписала този бюджет и ни е уверила, че той е реалистичен и че се движи между 3 и 4 % както за тази, така и за следващата година. Това преобръщане е твърде изненадващо, каква е разликата да си служебен министър. Какво се обърна за 20 дни, за да говорим за колапс”, каза Нинова и подчерта, че са оставили „стабилна и развиваща се икономика на едно от челните места в Европа”.

„Оставихме 8,5 милиарда лева в хазната, 1,5 милиарда - излишък. От гласуваните от парламента 10 млрд. дълг са изтеглени 1,5 млрд. Тоест оставихме пълен резерв, излишък и малко теглен дълг”, каза Нинова.

„Какво се случи с тези показатели за четири седмици. Защо НСИ отчете, че се срива индексът за бизнес климата в България с близо 4%. Някой трябва да ни отговори откъде измисли числото 11 милиарда дефицит”, възкликна Корнелия Нинова.

Според социалистката първо - умишлено се създава паника и страхове, което е изключително лошо за народа, който и без това е толкова притеснен как ще изкара зимата.

Второ - Нинова видя модела моделът Дянков Борисов. „С тези внушения, които се правят, свиване на разходите, това напомня на онова време”. Трето - внушавали, че кабинетът „Петков” водел неразумна политика и четвърто – готвело се вдигане на данъци.

„Служебният кабинет да не се занимава с бюджета”, каза Нинова и увери, че той щял да бъде прекроен.

„Откъде се появява твърдението за свръхдефицит. Не им ли е неудобно, увеличават директорските бордове на дружествата. Няма логика – няма морал. С факти и числа ще оборваме, няма да се хвърля кал върху нашата политика”.

Нинова заяви, че кампанията им започва на 3 септември в Бургас.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати