Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова към Борисов: Гледай си партията, ние сме падали и сме ставали

Политика

Нинова към Борисов: Гледай си партията, ние сме падали и сме ставали

Нинова към Борисов: Гледай си партията, ние сме падали и сме ставали - Tribune.bg
Снимка:

Лидерът на социалистите посъветва премиера да си отговори защо не може да управлява повече

Корнелия Нинова се засегна и отговори на коментара на премиера Борисов, който заяви днес, че такова срутване като на БСП не е виждал десетилетия наред.

Нинова посъветва министър-председателя да си гледал ГЕРБ и да си отговори защо не можеш да управлява повече.

„Борисов преди да говори за БСП да си гледа неговата партия. Защо след 11 години управление и еднолична власт се докара дотам, че дори с целия държавен ресурс, с излетите милиарди и брутално накупени гласове не може да управлява повече и да мръдне в парламента без гласовете на поне още две партии. Ние сме падали и на по-малко депутати и сме се изправяли. И сега ще се изправим. Но на него такова срутване на ГЕРБ му е за пръв път. Въпросът е дали всички ще проявим мъдрост да не му позволим да се изправи, или загледани в себе си ще му позволим да се върне“, написа лидерът на левицата във Фейсбук.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (21)

Браво на Нинова! Обаче, ако беше подкрепила Президента, сега щеше да си водеща сила в Парламента. Слави го подкрепи и спечели.
08.04.2021 13:16 / Отговор
1 Щом Борисов се е отказал от мястото си като народен представител, това означава няколко неща:
1. Предсрочни избори ще има и те ще са скоро. Експертния кабинет, Великото Народно събрание и прехвърлянето на депутати не проработиха. ГЕРБ и ДПС не ги устройва парламентарната аритметика и ще трябва да я пренаредят.
2. На Борисов му е ясно, че този парламент ще е преходен и присъствието му там крие риск да му бъдат зададени въпроси, на които той не иска да отговаря. За него е по-добре да не се появява и да продължи стратегията от последните си месеци - комуникацията да минава само през Севда ТВ.
08.04.2021 13:21
2 3. По-лесно е да редиш следващото правителство извън парламента. Борисов гледа на Народното събрание като на досадна бюрократична пречка. Така работи статуквото и задкулисието. Държавата беше управлявана 4 години от джипка. Няма причина да мислим, че с едни избори центърът на властта ще се върне в институциите.
4. Това е отличен ПР ход. Ето, аз не искам да съм депутат, не ме е страх, не ми трябва имунитет, чист съм като сълза. Макар и да изглежда смел, този ход е добре премислен и изчислен. При възможността този парламент изобщо да не заработи и да не му бъде потърсена отговорност, Борисов може да си позволи да изглежда храбър и безстрашен.
08.04.2021 13:22
3 5. Борисов усилва натиска си върху опозицията. Макар и победен, това е неговият начин да си върне контрол и отново да почне да налага дневен ред. На фона на опозицията, която няколко дни не успява да изпрати ясни послания на гражданите, Борисов за пореден път представя себе си и ГЕРБ като нещо сигурно, нещо стабилно, нещо, без което, всички не можем.
6. Борисов ще излезе от политиката точно толкова, колкото Доган излезе от нея, когато стана почетен председател. У нас почетните председатели си запазват цялата власт, но няма как да им се потърси отговорност за действията им. Не бива някой да си мисли, че ГЕРБ правят опити да се променят и станат по-добри.
08.04.2021 13:22
4 Топката е в полето на опозицията. Отговорът трябва да е бърз, категоричен и ясен. С или без Борисов, ГЕРБ няма място в управлението на страната. Бившият министър-председател Борисов има да отговаря за много неща и много корупционни схеми.
08.04.2021 13:23
хаха Раздаде си депутатите, напусна светската власт и накрая отиде в манастир.
08.04.2021 13:39
Покажи всички
Браво на бравото Слави е спечелил нещо,което не знае какво е и какво да го прави.Относно президента,защо го пишете с главна буква???
08.04.2021 13:20 / Отговор
ЕС И НАТО ИМАТ ПЪЛНО ДОВЕРИЕ НА ГЕРБ/БОЙКО БОРИСОВ....... .
МУТРИТЕ НА ДС/КГБ СЛУГИ НА РУСИЯ НА ПУТИН НЯМА ДА БЪДАТ ДОПУСНАТИ ДО 60 МЛРД НА ЕВРОПЕЙЦИТЕ....
ЩЕ ПОВЛЕКАТ И БЪЛГАРИТЕ КЪМ ТОТАЛЕ ГЛАД....
ДА ИЗМЕТЕМ БОЛШЕВИШКИТЕ ИЗЕДНИЦИ.............. БЪЛГАРОФИЛСКА ЛЯТО.....
08.04.2021 14:26
ГЕНЕРАЛИТЕ - МУТРИ ОТ ДС/КГБ СА ВЪЗПАЛЕНИ НА МАХ....... .
ПОСЛЕДНИ ТЕХНИ ИЗДИХАНИЯ...... ПРЕДИ ДА БЪДАТ УНИЩОЖЕНИ ОТ ЦРУ.... И КОВИД 19....
08.04.2021 13:40 / Отговор
Ха, ха! Нинова, много са ти плитки обясненията.
Борисов се оттегли като победител!
Не може да управлява, защото ти и останалите от глутницата сте зажаднели за власт и я искате цялата. Само че ще се изтрепете помежду си за нея.
08.04.2021 14:05 / Отговор
Джедай Тотю Точно така, @Ха, ха! Превтасалата крушовишка биволица се е изтропала като луда крава на пролетна ливада и се пеняви да дава акъл на този, който я смачка като валяк ламаринена кофа на изборите! А ма, усро, до два месеца тези, дето ги изрита от Изпълнителното бюро ще ти скачат с обувки на сурата, а после ще те одерат жива и ще ти проснат кожата на дувара да се суши! Гледай ти да не паднеш, че после няма да можеш да станеш!
08.04.2021 17:42
Надблюдател Точно Нинова ли, на която всяко изречение започваше с "Бойко Борисов" и "ГЕРБ", се прави на "независима"! Дори и цялата и тактика след изборите се оказа , че е ... "да не допуснат ГЕРБ на власт"! Къде е държавата Ма,че нещо никой не ви чува да имате идеи какво ще правите! Да се плюе и да се лае всеки българин го умее, ама да се управлява държавата само Борисов се е доказал!
08.04.2021 14:25 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети