Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова канела на срещите, за да върне доверието на хората в институциите

Политика

Нинова канела на срещите, за да върне доверието на хората в институциите

Нинова канела на срещите, за да върне доверието на хората в институциите - Tribune.bg
Снимка:

Има недоверие към институциите, с тези срещи, които правим, искаме да върнем доверието на хората в институциите и в изборния процес. Има примери за нарушение в изборния процес за манипулации, за корпоративен, купен вот, това отблъсква хората. Това заяви пред бТВ лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя коментира инициативата си да провежда срещи с партии извън НС и неправителствени организации, които искали смяна на модела на управление и честни избори. От БСП ще се срещнат с 30 партии и НПО-та.

Решението за отпор на купения вот е масово гласуване, масова активност. Не се поддавайте на внушение, че е опасно да се гласува и на внушението, че каквото и да се случи този вот е предрешен, каза Нинова. И отправи критики към ГЕРБ, които чиито“представители инструктирали как да се гласува и за кого“.

Високата активност е ключова за легитимност на избора и на институциите, каза още тя.

Нинова каза още, че нито една политическа партия досега не е сложила „програма на масата“. „Ние сложихме. Знаем какви са проблемите“, каза Нинова. Това бил документът „Визия за България“. Според нея документът е актуален, защото кризата е доказала необходимостта от реформи, които БСП са записали преди три години.

„Не сме отваряли темата и не сме обсъждали все още дали да издигнем Румен Радев за втори мандат“, каза лидерът на БСП. „Не е естествено да обсъждаме това в момента. Нито предстоят президентски избори, нито се правят номинации. След парламентарните ще го направим“, каза Нинова.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Ха, ха! Нинова повтаря мероприятията на пРезидента.
22.01.2021 00:35 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети