Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова: Кирил Петков ми каза - оттеглете хартиената бюлетина и ще подкрепим Вигенин за председател на НС

Политика

Нинова: Кирил Петков ми каза - оттеглете хартиената бюлетина и ще подкрепим Вигенин за председател на НС

Нинова: Кирил Петков ми каза - оттеглете хартиената бюлетина и ще подкрепим Вигенин за председател на НС - Tribune.bg
Снимка:

Корнелия Нинова разкри по бТВ пазарлък от страна на Кирил Петков по темата с хартиените бюлетини. БСП прокараха идеята за връщане на хартията във вота като очаква подкрепа на ДПС, ГЕРБ и БВ.

Темата обаче е станала повод Кирил Петков от ПП да предложи сделка - влетял на председателски съвет и заявил: „Оттеглете си промените в Избирателния кодекс и тогава ще подкрепим Кристиан Вигенин за първия пост в НС”.

„Когато предложихме хартиените бюлетини, реакцията беше направо истерична. Буди съмнение. Това ли е най-страшното - хартиеното гласуване. Навсякъде се шушука, че машините може да променят вота. Къде е проверката на машините, които изписаха „Дневникът е подправен”? Ние само за няколко знаем. Може да е имало и други. Машинното гласуване ограничава конституционното право. Ние искаме хората да имат избор, затова предлагаме смесено гласуване”, каза лидерът на БСП.

Нинова бе категорична, че е предложила Вежди Рашидов за председател на НС от името на ГЕРБ, ДПС, БСП и „Български възход”, за да се отпуши парламентарния блокаж.

„Постъпихме държавнически. Това не е коалиция за управление, ние няма да подкрепим кабинет с мандат на ГЕРБ, ДПС или „Възраждане”, потвърди тя. „Вече да спрат с емоциите и оценките, защото бяхме на път да катастрофираме всички”, категорична беше тя. 

„БСП е свързана с „Продължаваме промяната“ и Демократична България в борбата с корупцията и реформата в съдебната система.

Няма обаче да подкрепи износ на оръжия за Украйна, макар че най-вероятно ГЕРБ, ПП и ДБ ще гласуват да изпратим оръжие в Украйна”.

Тя очаква за бюджета и за Плана за възстановяване и устойчивост да има по-голямо мнозинство в Народното събрание.

Нинова съзря странни действия от страна на Бойко Борисов в последните няколко дни. „Борисов последните дни прави някакви странни неща. Имаше контактна група за правителство, сега предлага такава и за бюджет. Имам чувството, че някой умишлено ни саботира, за да не тръгне този парламент”.  Тя определи още "Български възход" на Стефан Янев като многофункционални и неопределени в парламента. По отношение на работата на БСП с президента Румен Радев, Нинова отбеляза, че служебните министри на държавния глава не трябва да се месят в работата на парламентарната група на социалистите.

„В партийния и политическия живот също трябва да има някакви принципи и морал”, посочи Нинова като даде пример да не се купуват изтребители сега. „Тези социалисти в кабинета какви са - представляват себе си или партията”, недоумява Нинова, като ги призова, ако искат да отидат на „Позитано” 20 и да изложат възгледите си за партията, щели да бъдат изслушани.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати