Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова: Министри и омбудсман на Борисов се заявиха за негова алтернатива

Политика

Нинова: Министри и омбудсман на Борисов се заявиха за негова алтернатива

Нинова: Министри и омбудсман на Борисов се заявиха за негова алтернатива - Tribune.bg
Снимка:

Според Нинова Слави Трифонов и Бойко Борисов са били „в близки отношения“

„Партиите на протеста, както те се нарекоха, някои от които дори не са стъпвали на него, изведнъж се заявиха като алтернатива. Не може да си статукво, когато 4 години си внасял хиляди промени в закони, алтернативен бюджет, 5 вота на недоверие и си напускал парламента като си понасял удари. И изведнъж идва някой, който през тези 4 години е бил министър на Бойко Борисов, бил е омбудсман с гласовете на ГЕРБ, бил е в добро отношения с бившия премиер като Слави Трифонов и тези хора да претендират и да ни наричат статукво, не ни обижда, но не е справедливо“ . Това каза председателят на БСП Корнелия Нинова пред БНТ.

Тя обясни, че не е останала подведена от Татяна Дончева. „Водехме преговори с нея, но тя избра друг път. Желанията на „Движение 21“ бяха прекомерни. Не беше равнопоставено спрямо другите партньори. Не беше някак си справедливо и честно, не се разбрахме и всеки тръгна по своя път“, коментира лидерът на БСП.

„Няма нищо тайно в широката лява коалиция. Тя ще реши проблеми като един е бедността след кризата, проблема с работните места, младежката политика, зелената политика – това е типично лява политика“, обясни председателят на социалистите. 

Нинова обясни, че твърдото ядро на БСП не гласува заради страх от ковид, тъй като са възрастни хора. „Това ще се промени през юли. Време е да се гласува не с емоция, а с разум. Да се гледат политики и програми, кой какво може. Вече е въпрос на можене, а не просто да искаме промяна. Тя трябва да бъде последователна, системна и умна промяна“.

Соцлидерът обяви, че не се притеснява от Жан Виденов, но определи като странна появата му точно в този момент - „Защо сега след толкова много години и преди избори, целта е късане на живо месо от БСП“, каза Нинова. Според нея е твърде елементарно и няма стратегия, че тя е водач във Варна.

На въпрос възможно ли е Бойко Борисов да се върне на бял кон Корнелия Нинова коментира: „Изглежда ми все по-малко вероятно, но нека не го подценяваме. ГЕРБ все още има мрежата в страната от кметове, от техни назначения в регионалния служби, може би бизнеси, които биха им осигурили корпоративен вот. Да не се отпускаме. ГЕРБ повече няма да може управлява. Да не подценяваме ситуацията“, посочи тя.

„Мога да оспоря твърдението, че този служебен кабинет може да стане редовен“, каза Нинова като думите ѝ истинско разграждане на модела трябва да стане след много сериозни реформи, каквито служебния кабинет не може да направи– закриване на Специализирания съд и прокуратура, преформатиране на КПКОНПИ, промени във ВСС. „Разкритията на Бойко Рашков частично помагат,  но се изисква много сериозна промяна“. По думите на председателят на БСП трети избори ще бъдат изключително тежки.

По темата с подслушването тя смята, че трябва да се извадят телефоните и да се докаже, да се дадат факти и доказателства, когато говориш нещо. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати