Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова на митинг-концерт: БСП има огромен принос моделът „Борисов“ да бъде разклатен

Политика

Нинова на митинг-концерт: БСП има огромен принос моделът „Борисов“ да бъде разклатен

Снимка:

„БСП има огромен принос моделът „Борисов“ днес да бъде разклатен. Нека не си затваряме очите, този модел не е унищожен, той е само разклатен. Необходими са общите ни усилия, за да довършим битката, която водим.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на митинг-концерт по повод 1 май.

„Нашит враг е задкулисието, изградено от Борисов през последните 10 години. Този модел превърна ненормалното в норма. Не е нормално да рушиш институциите и премиер да не уважава парламента и да не стъпва там, не е нормално да раздаваш обществените поръчки на близкия си бизнес кръг, да държиш администрацията в робство и да я караш да гласува, да държиш умишлено човек беден“, каза Нинова.

По думите ѝ БСП 4 години се борела срещу тази „ненормалност“.

Тя очерта четири важни момента за страната. Първото – независими хора, които да „доразградят модела „ГЕРБ и Борисов“. Второто – умни хора, котио да имат решения на социални, икономически и здравни мерки. Третото – смели хора, които да направят същинска съдебна реформа. „Не просто едните да излязат, за да влязат другите“, посочи Нинова. И четвърто – визионери, които да превърнат Плана за възстановяване на България не просто в средство за пълнене на джобове, а да гарантира здравеопазване, образование, работни места, доходи, справедливост, чист въздух, земя и вода за българския народ.

Нинова коментира и мандата за съставяне на правителство, който ще бъде връчен на Левицата на 5 май. „Разбираме тежестта на тази отговорност и ви уверявам че съветът ще вземе най-доброто решение“, посочи тя.

Нинова призна и разочарованието на привържениците на БСП от загубата на изборите. „Може би не сме направили нещо както трябва, но ще го направим“, обеща лидерът на БСП.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още