Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова на митинг-концерт: БСП има огромен принос моделът „Борисов“ да бъде разклатен

Политика

Нинова на митинг-концерт: БСП има огромен принос моделът „Борисов“ да бъде разклатен

Нинова на митинг-концерт: БСП има огромен принос моделът Борисов да бъде разклатен - Tribune.bg
Снимка:

„БСП има огромен принос моделът „Борисов“ днес да бъде разклатен. Нека не си затваряме очите, този модел не е унищожен, той е само разклатен. Необходими са общите ни усилия, за да довършим битката, която водим.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на митинг-концерт по повод 1 май.

„Нашит враг е задкулисието, изградено от Борисов през последните 10 години. Този модел превърна ненормалното в норма. Не е нормално да рушиш институциите и премиер да не уважава парламента и да не стъпва там, не е нормално да раздаваш обществените поръчки на близкия си бизнес кръг, да държиш администрацията в робство и да я караш да гласува, да държиш умишлено човек беден“, каза Нинова.

По думите ѝ БСП 4 години се борела срещу тази „ненормалност“.

Тя очерта четири важни момента за страната. Първото – независими хора, които да „доразградят модела „ГЕРБ и Борисов“. Второто – умни хора, котио да имат решения на социални, икономически и здравни мерки. Третото – смели хора, които да направят същинска съдебна реформа. „Не просто едните да излязат, за да влязат другите“, посочи Нинова. И четвърто – визионери, които да превърнат Плана за възстановяване на България не просто в средство за пълнене на джобове, а да гарантира здравеопазване, образование, работни места, доходи, справедливост, чист въздух, земя и вода за българския народ.

Нинова коментира и мандата за съставяне на правителство, който ще бъде връчен на Левицата на 5 май. „Разбираме тежестта на тази отговорност и ви уверявам че съветът ще вземе най-доброто решение“, посочи тя.

Нинова призна и разочарованието на привържениците на БСП от загубата на изборите. „Може би не сме направили нещо както трябва, но ще го направим“, обеща лидерът на БСП.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати