Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова определи доклада на БНБ като „шамар върху парламентаризма”, нарече Пеканов „незавършил докторант”

Политика

Нинова определи доклада на БНБ като „шамар върху парламентаризма”, нарече Пеканов „незавършил докторант”

Нинова определи доклада на БНБ като шамар върху парламентаризма, нарече Пеканов незавършил докторант - Tribune.bg
Снимка:

„Вместо да чуем професионален доклад от страна на БНБ, получихме шамар върху парламентаризма”, възмути се от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод приемането на еврото и дебата в зала. От левицата се обявиха, че БНБ не са дали никакви данни, а са изчели лекция на Народното събрание какво трябва да прави. След изслушването служебния вицепремиер Атанас Пеканов взе думата и цитира доклад от конгрес на левицата през 2017 година за позицията на БСП за еврото тогава.

Това предизвика лидерът на БСП Корнелия Нинова да изчете декларация, от която стана ясно, че не е доволна от дадените данни.

„Хубаво е, че г-н Пеканов рекламира конгрес на БСП, но уважаеми колеги народни представители, на какво станахме свидетели днес – Управителният съвет на БНБ, който избираме ние и извикахме за доклад, се подигра с българското Народно събрание и не предостави такъв доклад. Вие не разбирате ли, че се докарахме дотам, че органи, които избира Народното събрание, служебен кабинет, на който ние трябва да упражняваме парламентарен контрол, да идват да ни поучават, да ни дават задачи, да не изпълняват това, което парламентът им е възложил и да ръкопляскаме това? Да слушаме доклади от партийни конгреси, да слушаме поучаване от незавършил докторант на цели партии за техните идеологии и убеждения и да ръкопляскаме на това. Дотам ли се докарахме, уважаеми народни представители?”, попита Нинова. 

Тя подчерта, че казвали „да” на еврото, но всяка държава трябвало да реши кога е удобния момент това да стане.

„И единственото нещо, което искахме днес е да вземем информирано решение – може да е „да”, може да „не”. Но БНБ трябваше да ни каже: икономиката така ще пострада или така ще имаме растеж, доходите на хората ще паднат или ще се увеличат, има рискове от инфлацията, няма рискове. Това искахме. Какво получихме – още един шамар върху парламентаризма, никакъв отговор на конкретните въпроси и незавършил докторант да ни поучава за партийните ни позиции и дела”, обясни соцлидерът.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати