Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова: Не е лидерство да вървиш срещу народа си

Политика

Нинова: Не е лидерство да вървиш срещу народа си

Нинова: Не е лидерство да вървиш срещу народа си - Tribune.bg
Снимка:

„Естествено, че не изнасяме оръжия, изнася за 60 държави. Не мисля, че е лидерство е да вървиш срещу народа си, а да го видиш в една посока, която той иска”, каза министър Корнелия Нинова в Кърджали.

Тя заяви, че това била волята на хората, които са ѝ казали: „Дръжте здраво за оръжията, не искаме да се изпращат. Минете между хората”.   

„Позицията ни няма да се промени. Нека мине Коалиционния съвет. Премиерът да ни представи разговорите от Украйна, какво е поискал Зеленски”, поясни Нинова.

Относно думите на вицепремиера Асен Василев, че цената на газа дори може да падне, министър Нинова заяви: „Да видим от къде ще дойде алтернативата. Ще се позова на работодателските организации-от тяхно име казвам, че искат да се запази сегашната цената на газа на доставките на „Газпром”, защото иначе ще фалират, ще се качи безработицата, а това значи таван на цената”. Тя заяви, че държавата може да покрие разликата като източник ще бъде свръхпечалбата на енергийните дружества.

Нинова каза, че няма как да спре работата на оръжейните заводи у нас, защото от тези държави някой препродава на Украйна. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети