Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова: Не съм оптимист, че ще излезе пълната истина по казуса с Нотариуса

Политика

Нинова: Не съм оптимист, че ще излезе пълната истина по казуса с Нотариуса

Нинова: Не съм оптимист, че ще излезе пълната истина по казуса с Нотариуса - Tribune.bg
Снимка:

"Не съм оптимист, че ще излезе пълната истина по казуса "Нотариуса", защото Висшият съдебен съвет (ВСС), който преди време е бил информиран за част от случващото се, е същият и в момента". Това коментира пред журналисти в Пловдив лидерът на БСП Корнелия Нинова. 

"Инспекторатът към ВВС е същият. Съдебната реформа не доведе до това Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) да заработи и органът е блокиран. В прокуратурата и съда се замерят с информация", посочи Нинова.

Според нея цялата съдебна система е в колапс и едва ли една парламентарна комисия ще може да извади всичко наяве по казуса "Нотариуса". Тя изрази притеснението си, че при създаването на комисията мнозинството не е приело идеята на БСП да се излезе с предложения за законови промени. 

"Сигурно ще подават оставки и ще бъдат уволнявани прокурори и съдии, но истинските автори на това, което се случва през целия преход в съда, ще останат скрити зад завесите. Докато не се извадят всички политици от всички партии, нищо няма да се промени. Подозирам, че има още такива лобистки групи като тази на Нотариуса", каза още Корнелия Нинова.

"Винаги сме били против войната и за търсене на мирен изход и установяване на траен мир. Още оръжие означава още смърт и убити хора, коментира лидерът на БСП по повод войната в Украйна. Изумих се от изказване на Денков, че няма значение колко ще пострада българската икономика, важно е Русия да загуби войната. Като български премиер трябва да се грижиш за българската икономика", каза Нинова. 

"Не мога да правя прогнози за предсрочни избори. Борбата там е единствено и само за постове и порции във властта. Как веднъж по повод спора за външен министър не отвориха разговор за външна политика по същество", заяви още Нинова и допълни, че нито Мария Габриел, нито Николай Денков ще променят нещо в курса на външната политика на България в сглобката. По думите ѝ не се води разговор по същество, а се карат кой да бъде външен министър. Нинова е на мнение, че единственият изход от тази ситуация е да не правят ротация, да подават оставка и да се постига нещо смислено. Иначе ще е мъка и в следващите месеци с тези хора. Това е нестабилност, несигурност, хората не знаят как да си правят бизнеса, семействата не знаят какво ги чака, смята лидерът на БСП.

Корнелия Нинова се срещна с ръководството и актива на левицата в Пловдив. Целта на посещението ѝ е започналата подготовка за предстоящите избори за Европейски парламент. Преди това Нинова поднесе цветя пред паметника на Васил Левски в подножието на хълм Бунарджика.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати