Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова: Няма Гошо, Пешо, Тошо! Аз съм лидер на БСП!

Политика

Нинова: Няма Гошо, Пешо, Тошо! Аз съм лидер на БСП!

Нинова: Няма Гошо, Пешо, Тошо! Аз съм лидер на БСП! - Tribune.bg
Снимка:

„Изключването ми от БСП е, меко казано, незаконно. От вчера наблюдавам един процес, който ме тревожи. Валят заявления от цялата страна за напускане на партията. Искам да се обърна към тези хора и да им кажа - не го правете, не напускайте партията. Битките трябва да продължат, те са принципни. Разтревожих се, много е, ще стане вълна, ако не се обърна към тях. Те не приемат изключването ми“.

Това обяви пред БТВ лидерът на БСП в оставка Корнелия Нинова.

„Няма Гошо, Пешо, Тошо, аз съм лидер на БСП, това е записано в актуалното състояние на партията. Важното за предстоящите избори, а и за ситуацията е, кой в съда е вписан. В актуалното състояние пише „Корнелия Нинова“. Изключването ми е, как да го кажа, незаконно. Първо, нямаше необходимите гласове. Гласуваха не повече от 70 души, а трябваше 95, така че това решение е взето напълно в разрез с правилата“, каза още лидерът на БСП в оставка.

Тя попита и сегашните и.д. лидери на партията защо се бавят и не свикват конгрес на партията, който да я освободи от заеманата длъжност.

„Нещо страх виждам да свикат такъв конгрес. Националният съвет не може да ме изключи“, коментира Нинова.

„Една от тревогите ми е, че в БСП се настанява един дух на незачитане на устав, на правила, на закон, взимат се силови решения, фалшиви решения. Втората тревога е, че се връщат милионерите и олигархията в БСП. Казах - внимавайте да не се върне задкулисието. Върна се. Де факто аз съм председател, и те отгоре на всичко си позволяват да ми казват „ще подписваш това, което ти казваме“. Е, няма да стане“, категорична бе Нинова.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети