Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова: Няма издадено нито едно разрешение за износ на оръжие за Украйна

Политика

Нинова: Няма издадено нито едно разрешение за износ на оръжие за Украйна

Нинова: Няма издадено нито едно разрешение за износ на оръжие за Украйна - Tribune.bg
Снимка:

„Няма издадени разрешения за износ на оръжия, стоки и технологии с двойна употреба за Украйна.“ Това каза в изявление вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова.

Преди ден руската информационна агенция ТАСС публикува статия, в която се казва, че въоръжените сили на Украйна са използвали гранатомет българско производство при обстрели на Донецката народна република. Според ТАСС при действията над село Зайцево са използвани 30-милиметрови снаряди от автоматичен гранатомет, произведен в завод „Арсенал“.

„От вчера към нас има отправени много журналистически въпроси във връзка с излязла публично информация, че при обстрел срещу Донецката народна република Украинската армия е използвала, произведени в България боеприпаси. Още вчера поисках да се направи пълна проверка на документите в Междуведомствената комисия за експортен контрол и неразпространение на оръжията за масово унищожение към Министерство на икономиката и индустрията. Това е националният орган, който издава разрешението за търговия с оръжие и стоки с двойна употреба. От направената проверка бих искала да кажа - в комисията няма нито едно издадено разрешение за износ на оръжия, стоки и технологии с двойна употреба за Украйна“, каза още Нинова.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати