Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова обвини Борисов, че лъже. Но сбърка „Неохим“ с „Нефтохим“

Политика

Нинова обвини Борисов, че лъже. Но сбърка „Неохим“ с „Нефтохим“

Нинова обвини Борисов, че лъже. Но сбърка Неохим с Нефтохим - Tribune.bg

„За да се върне на власт, Борисов е готов да лъже от сутрин до вечер. Борисов, чу ли какво ти казаха днес в „Нефтохим“? Или си направи разходка за пиар? Отиде само за да хулиш предишното правителство и да жалиш за служебното ли?“.

Това написа в профила си във Фейсбук лидерът на БСП и бивш икономически вицепремиер Корнелия Нинова. Борисов обаче днес бе в съвсем друго предприятие, което спира работа заради скъпия газ.

Неохим спря работа заради скъпия газ, освобождават работници

Бойко Борисов: Промяната уби България, донесе смърт на икономиката (ВИДЕО)

„Неохим“ АД е наследник на Химическия комбинат в Димитровград и се занимава с производство на химикали и торове. „ЛУКОЙЛ Нефтохим“ Бургас от друга страна е най-голямата петролна рафинерия в Югоизточна Европа и основен доставчик на гориво на вътрешния пазар у нас.

И в последвалите си обяснения Нинова не става съвсем ясно разбрала ли е тя коя компания спира дейност и освобождава работници. Тя зове Борисов да отговори на 28 000 ръководства на предприятия, които ползват газ и на 250 000 работници.

„Те виждат спасение за завода и за работните си места във възобновяване на доставките от Газпром, а преди десет дни ти обяви 6 закона, които ще приемеш в следващия парламент. Първият от тях е  пълно спиране на отношенията с Газпром и 100 процента диверсификация. Не ти ли е неудобно да се подиграваш с неволите на семействата от региона? Какво решение им предлагаш?  Никакво. Хора, не  вярвайте на това лицемерие.  За да се върне на власт, Борисов е готов да ви лъже от сутрин до вечер“, зове Нинова.

БЕЛ. РЕД. С около час забавяне и след публикуване на новината в Tribune.bg, грешката най-сетне бе поправена в 13:47.

ФейсбукФейсбук


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети