Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова определи действията на министъра на икономиката за заплаха за националната сигурност

Политика

Нинова определи действията на министъра на икономиката за заплаха за националната сигурност

Нинова определи действията на министъра на икономиката за заплаха за националната сигурност - Tribune.bg
Снимка:

"Министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов многократно заявява, че е задвижил процес за огромна германска инвестиция от 1 млрд. за фотоволтаичен парк върху язовир "Огоста". Не един път го заявява публично. Разбира се, всяка чуждестранна инвестиция е добре дошла, стига да се спазват законите на страната ни и да не се застрашава националната сигурност. Язовир "Огоста" фигурира в постановление 181, който определя стратегически обекти и дейности, който са от значение за националната сигурност. Язовир "Огоста", на 6-то място в този списък, представлява обект важен за националната сигурност. На всички вече е ясно, че язовир "Огоста" е от тези рискови обекти, които се нуждаят от ремонт, за да се избегнат евентуално бъдещи проблеми", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна.

Тя посочи, че собственик на язовира е министерството на земеделието, а около язовира има и защитени зони.

"Имам десетки аргументи да призова този човек да бъде спрян. Първо - земеделското министерство дало ли му е разрешение, какво казват службите по този въпрос, какво казва Държавната агенция по метрология и технически надзор. Четвърто - дало ли е министерството на екологията ОВОС", запита от трибуната Нинова. 

"Министър Стоянов вече става заплаха за националната сигурност, ако не го спрем навреме и не поискаме обяснение какво прави", каза още тя и призова председателстващият заседанието да повика министъра, за да обясни действията си. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети