Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова нарече „екзотична” идеята на Петков: Дарение за оръжие само по себе си е противоречиво послание

Политика

Нинова нарече „екзотична” идеята на Петков: Дарение за оръжие само по себе си е противоречиво послание

Нинова нарече екзотична идеята на Петков: Дарение за оръжие само по себе си е противоречиво послание - Tribune.bg
Снимка:

„Дарение за оръжие е противоречиво послание. Това е екзотична, ексцентрична идея”. Така лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира пред БНТ идеята на премиера Петков всеки българин, който желае да помогне на Украйна, да дари една заплата.

„Да, изнасяме до 50 държави оръжие, може и по този начин да стигне до Украйна оръжие, но ние за това не носим отговорност и това не е наше решение”, каза Нинова.

Тя обясни, че на Украйна трябва да се помогне хуманитарно, но не и с оръжия, „защото това е начин да продължава войната, а ние искаме мир, преговори и намиране на дипломатическо решение и възстановяване на отношенията в света”.

Нинова обясни, че няма да праща човек в делегацията на Петков в Киев утре, защото няма смисъл: „Ако целта на пътуването е да се запознаем на място с ужаса на войната, с жертвите, това го знаем добре и сме съпричастни с мъката на тези хора. Ако целта е да чуем Зеленски какво иска - това го знаем”.

 „През последните дни се изговориха толкова небивалици за търговията с оръжие в България и то от хора, които нямат никаква представа за какво става думи. Тези хора не правят разлика между износ, трансфер, посредничество”.

Вицепремиерът показа списък, в който се уточнява, че изнасяме оръжие на над 50 държави, но не и за Русия и Украйна. Заяви обаче, че е възможно оръжие да пристигне от трети страни.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети