Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова отново контра на евросоциалистите

Политика

Нинова отново контра на евросоциалистите

Нинова отново контра на евросоциалистите - Tribune.bg
Снимка:

Тайно лобирала за румънката Лаура Кьовеши

Лидерът на БСП Корнелия Нинова тайно лобира за подкрепа на кандидатурата на румънката Лаура Кьовеши за главен прокурор на ЕС, твърдят източници на OFFNews.

Tова е поредната гореща тема, по която все по-ясно личи разминаване между позициите на социалистите на европейско и на местно ниво.

До момента нито БСП, нито ГЕРБ официално са коментирали чия кандидатура подкрепят - на бившия антикорупционен прокурор Лаура Кьовеши, на французина Жан Франсоа Бонер или на германеца Андрес Ритер. От публикации в чужди медии стана ясно само, че на правителствено ниво България не е подкрепила Кьовеши, макар тя да е убедителният фаворит на експертите юристи, избрали късата листа от тримата кандидати, както и на двете ресорни комисии в Европейския парламент.

Макар и завоалирано, Нинова за пръв път сама намекнала, че именно румънката е нейният фаворит, по време на среща с леви лидери от страните от Вишеградската четворка в Чехия. Тя заявила пред колегите си, че "най-доказалият се на практика професионалист трябва да оглави европейската прокуратура“. Думите ѝ препращат именно към кандидатурата на Кьовеши, която е смятана за най-опитния кандидат в борбата с корупцията. По традиция Нинова редовно посещава срещата на левите лидери от Вишеградската четворка заради сходните позиции по ключови теми, припомнят запознати. На последната среща в Чехия темата за европейската прокуратура не е присъствала в дневния ред, а била повдигната именно от председателя на БСП.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати