Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова отново критикува Кацаров: „Зеленият сертификат“ хвърли за 24 часа цялата държава в хаос

Политика

Нинова отново критикува Кацаров: „Зеленият сертификат“ хвърли за 24 часа цялата държава в хаос

Нинова отново критикува Кацаров: Зеленият сертификат хвърли за 24 часа цялата държава в хаос - Tribune.bg
Снимка:

„За“ доброволното ваксиниране съм, „против“ то да бъде задължително, всеки трябва да има избор дали да се ваксинира“. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в ефира на Нова телевизия.

По думите ѝ поисканата оставка на здравния министър от левицата не е атака срещу президента и тя обясни:

„Ние сме партия, която представлява хора и когато техните интереси са засегнати е абсолютно принципно и логично да ги защитим от грешните решения на служебния министър на здравеопазването. „Зеленият сертификат“ хвърли за 24 часа цялата държава в хаос – родители, които не знаят дали децата им ще ходят на училище, лекари, стоящи пред болниците, защото не могат да влязат вътре, а вътре пациентите, стоящи без обслужване, бизнесът също объркан.“

Нинова обясни, че БСП е принципна и последователна по темата за здравеопазването и то не само по време на избори:

„Стойчо Кацаров е привърженик на идеята болниците да са търговски дружества, а ние от години сме против и сме внасяли предложения те да бъдат лечебни заведения“, припомни Корнелия Нинова.

Тя критикува и Кирил Петков, който използвал личния си казус политически в предизборна борба като слага разделителна линия между българите в чужбина и българите у нас. „2 милиона българи са навън, но това не означава, че са двойни граждани и че са попълнили документ с невярно съдържание. Да разделиш българите навън от тези вътре е нова линия на разделение, а ние сме достатъчно разделени по много посоки. Хората навън не са отишли от добро, те са и най-големият чуждестранен инвеститор“, каза още Нинова.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети