Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова отрича, че ще е ротационен шеф на НС първата една година

Политика

Нинова отрича, че ще е ротационен шеф на НС първата една година

Нинова отрича, че ще е ротационен шеф на НС първата една година - Tribune.bg
Снимка:

БСП иска първо коалиционно споразумение, а след това делба на постове. Това обяви председателят на партията Корнелия Нинова, която събра журналистите на „Позитано 20“.

„Вчера от едно писмо от партия (бел. ред. ДСБ) излезе, че сме се договорили, че председателят да се избира на ротационен принцип. И че аз ще съм първа. Не е вярно, най-малкото щях да знам за това“, отрече Нинова.

В сряда в ДСБ беше разпратено съобщение, което Tribune.bg публикува. В него се съобщаваше, че партията си е договорила „пакет“ с назначения и че ще се предложи председателят на Народното събрание да е на ротационен принцип със срок на заеманата позиция от 1 година, за всяка от партиите участваща в управлението, като първоначално да бъде избрана Корнелия Нинова.

Ден по-късно Нинова подчерта, че все още има спорни въпроси по коалиционната програма, затова настоява за обща политическа среща на четирите партии и да се подготви писмено коалиционно споразумение. После то трябва да бъде одобрено от колективните органи в БСП. „Не знам другите партии как решават, но това са важни решения за държавата“, заяви тя.

„Искаме да има правителство, което да преведе България през кризите. Доказали сме, че се борим в задкулисието, затова не можем да допуснем, че участваме в задкулисни договорки“, обяви Нинова.

По думите ѝ никое от имената на лансираните за постове социалисти не било вярно.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати