Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова писа Слаб (2) на кабинета: Винаги има смисъл от вот на недоверие, особено при такова слабо правителство

Политика

Нинова писа Слаб (2) на кабинета: Винаги има смисъл от вот на недоверие, особено при такова слабо правителство

Нинова писа Слаб (2) на кабинета: Винаги има смисъл от вот на недоверие, особено при такова слабо правителство - Tribune.bg
Снимка:

„Винаги има смисъл от вот на недоверие, особено при такова слабо правителство“. Това заяви пред БНР лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Той е елемент на парламентарната демокрация и начин да се разговаря по ключови за страната въпроси. Самото гласуване се провали, защото „Възраждане“, ИТН, ГЕРБ и ДПС и не се регистрираха и нямаше кворум. Мисля, че това беше договорено, за да се даде време на участниците в сглобката да си извиват ръцете и да си преразпределят порциите власт и сферите на влияние. Това не е консолидация около политики”, твърди социалистката.

„Много неща има по отношение на националната сигурност, които са слабост и повод за вот на недоверие“, обясни Нинова. Тя смята, че непрозрачно са опразнени складовете в армията, както и че такава има и при договарянето на новите доставки.

Тя не очаква вотът да мине следващата седмица.

„Не готвим трети вот. Съсредоточени сме върху бюджета за 2024 година и нашия алтернативен вариант. Там, където съвпадат нашите политики, ще подкрепим на второ четене. На първо ще гласуваме против приемането на целия бюджет“, обясни лидерът на БСП.

„Това, което се предлага в социалната сфера, ще подкрепим текст по текст, но няма да се съгласим да стане за сметка на увеличаване на данъците на хората“.

Тя посочи, че ако БСП бъдат поканени да участват в обсъждането на бюджета, ще отидат.

Увеличението на минималната заплата от 1 януари е наша победа, похвали се Нинова. Като такава припозна и приравняването на майчинството през втората година с минималната работна заплата.

Корнелия Нинова постави оценка Слаб (2) на правителството. Лидерът на БСП смята, че по никой от 5-те основни приоритета на кабинета не е постигнат успех.

„Шенген – няма да ни приемат до края на годината, не се знае и кога ще стане това. ПВУ – няма да дойдат парите до края на тази година. Не се знае и кога. Съдебна реформа – да сте ги чули да говорят за това? Няма да се случи и приемането в еврозоната. Бюджет нямаме в средата на ноември. Карат се, разправят се. Цялата държава е заложник на икономическите им интереси. Не ги интересува каква ще е цената на горивата и как ще се отрази на икономиката“, обобщи социалистката.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети