Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова: По-добре да има избори, за да спре агонията

Политика

Нинова: По-добре да има избори, за да спре агонията

Нинова: По-добре да има избори, за да спре агонията - Tribune.bg

„Това правителство и това мнозинство са вредни за държавата“,заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на консултацията при президента.

Агонията, в която вкараха България може да се прекрати само с предсрочни избори. Това правителство предаде очакванията на стотици хиляди хора за промяна на досещания модел на управление. Вместо да се борят с мафията, изпраха мафията и задкулисието и ги узакониха. Корупцията вече се записва в законите, приоритетите на правителството не са изпълнени, Шенген по въздух и вода е унизително за България, категорична е Нинова. Еврозоната от 1 януари 2025 също се отдалечава като възможност, ПВУ не е ревизиран, крие риск за енергийната стабилност, инфлацията не е намалена, това са техни приоритети“, каза Нинова.

Тя обвини управляващите, че 9 месеца са посветили единствено за разпределяне на постове.

„Ако това продължи още 9 месеца, това означава още по-голяма несигурност и нестабилност, защото ще разпределят регулаторите. Мафията и задкулисието да заемат най-високите постове и да бъдат официализирани и легитимни. За нас това е неприемливо, предсрочни избори са изход от тази ситуация и не виждаме възможност в това НС да бъде решена някаква друга конфигурация, или поне заявявам, че ние няма да участваме в такива“, категорична е Нинова.

Призив за избори социалистката отправи и на излизане от „Дондуков“ 2.

„По-добре да има избори. Още 9 месеца България да бъде подложена на това изпитание – кой къде да се намести във властта и как да се намести във властта. Всичко е само овладяване на властта и избелване на мафията. Смятаме, че няма да стигнат до разбирателство“, каза лидерът на левицата след консултациите.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети