Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова подигра Борисов: Нямало как да изнасяме танкове, защото не произвеждаме

Политика

Нинова подигра Борисов: Нямало как да изнасяме танкове, защото не произвеждаме

Нинова подигра Борисов: Нямало как да изнасяме танкове, защото не произвеждаме - Tribune.bg
Снимка:

Лидерът на БСП и вицепремиер Корнелия Нинова обърна фокуса на въпроса какво точно се товари в България на украинския товарен самолет към… Бойко Борисов. Ресорната вицепремиерка видя за уместно да се хване за 2 думи на бившия премиер и му се подигра, че не знаел какво се произвежда в България.

„В последните дни да не сме обявили конкурс по надлъгване за оръжия? Ако има такъв, днес Борисов го спечели. Казал, че изнасяме танкове и БТР за Украйна. Абе, може ли 10 години да си премиер и да не знаеш, че България никога не е произвеждала танкове, а БТР не се произвеждат вече над 20 години, откакто „Бета“ Червен бряг затвори? И ако това не си го научил като премиер, поне в казарма не си ли ходил?“, написа Нинова.

В коментарите под поста ѝ обаче много потребители подчертават, че има голяма разлика в това дали произвеждаме или изнасяме танковете.

Венцислав Лаков, дългогодишен военен журналист и бивш депутат, обясни на Нинова, че всъщност и БТВ-и не сме произвеждали. „В Червен бряг правехме МТЛБ. Оправете поста“, призова той.

На Нинова отговаря и журналистът Евгени Петров: „Това, че не произвеждаме танкове и БТР-и не значи, че ги нямаме и не можем да ги пратим в Украйна. Така преди години подарихме 150 танка на Скопие, а БТР-ите се чудим какво да ги правим и ги продаваме по 2 лева парчето. Изобщо, що не се разберете с Борисов като мъже?“, пита той.  


Топ новини

виж още