Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова поиска гаранции и изслушване на Пламен Николов, преди да даде подкрепа

Политика

Нинова поиска гаранции и изслушване на Пламен Николов, преди да даде подкрепа

Нинова поиска гаранции и изслушване на Пламен Николов, преди да даде подкрепа - Tribune.bg
Снимка:

„В разговорите за съставяне на правителство ние сме най-ясни, последователни и принципни. Имаме План в 4 стъпки и го следваме: първата беше разговори за политики – знаете, че той приключи в петък. Втората – състав на Министерския съвет. Третата – намиране на формула за споразумение за подкрепа. И четвъртата – след като свършим цялата тази работа – свикване на нашия НС, който да каже последната си дума - „да“ или „не“. Дотук сме изминали само първата стъпка“. Това заяви в подножието на връх Бузлуджа, където социалистите отбелязват 130-годишен юбилей, лидерът на левицата Корнелия Нинова.

„Очакваме съставът на МС да бъде обявен публично преди да бъде внесен в зала. След това ни остава да говорим с колегите от ИТН за формулата за споразумение, и последната стъпка е свикването ни на НС.

Що се отнася до кандидатурата за премиер – „Запознахме се с колегата по време на преговорите за политики той беше част от преговорния екип на ИТН в частта „Образование“. Там показа компетентност и диалогичност в тази сфера, но разбира се, това не е достатъчно. Затова ние във вторник ще го поканим на общо събрание на ПГ на БСП и на нашите коалиционни партньори. Искаме да го изслушаме и да получим гаранции, че това, за което се договорихме по време на преговорите за политики, ще бъде изпълнявано от следващия МС“ допълни Нинова. Тя заяви, че все повече вярва, че ще има редовен кабинет.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети