Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова поиска национален експертен кабинет, Борисов имал грешен подход

Политика

Нинова поиска национален експертен кабинет, Борисов имал грешен подход

Нинова поиска национален експертен кабинет, Борисов имал грешен подход - Tribune.bg

БСП и ГЕРБ-СДС вероятно ще се срещнат в понеделник

Срещата на ГЕРБ-СДС и БСП вероятно ще бъде утре – понеделник, съобщи пред бТВ лидерът на социалистите Корнелия Нинова. Няма дата и час на разговора, но ще се видят екипите на двете формации. 

Нинова добави, че Бойко Борисов ѝ се е обадил тази сутрин, за да отправи покана за разговори. Очакваме утре той да каже каква му е идеята за съставяне на правителство. После ще решаваме на базата на членовете на партията.

„Мъжете изчезнаха – Иван Гешев след опита за атентат, президентът в най-ключовия момент отиде в ЮАР да открива църква, Кирил и Асен в Прага на семинар... Много странно поведение на държавни мъже .Но виждам, че всички се прибират и е време за решения", заяви тя.

По думите ѝ месец и половина продължавала имитацията на преговори. „Борисов играе „тука има, тука няма“, смята социалистката като обясни, че имало два подхода за кабинет – грешен и правилен. И ГЕРБ, и ПП-ДБ представили имена и приоритети - а това било неправилно.

„Слави Трифонов направи същото, това не работи. Ние в такава игра не играем. Правилно беше – събираме се всички, вадим 5 важни неща и разумни срокове като после търсим хората“, представи визията си социалистката. „Аз нямам проблем да говоря критично с Борисов. Никой друг не смее. За мен подходът му е грешен“.

За да се получи подкрепа от БСП, тя поиска национален експертен план с разумен бюджет и конкретни срокове:

„Планът на БСП е приемането на бюджета, законите по ПВУ, съдебната реформа, Шенген. Ако се съгласят на всички тези неща с експертен кабинет, си представям да го подкрепим. Ако членовете на партията одобрят тази формула“, уточни Нинова.

Лидерът на червените  припомни, че БСП години наред настоява за задълбочена съдебна реформа и оставка на Гешев. „Мисля, че главата на Гешев е част от сделка за правителство“, заяви тя.

Отправи критика към Мария Габриел, че не могла да казва „моето правителство и моят правосъден министър“, защото не била избрана.

Корнелия Нинова посъветва ВСС да гласува по съвест и по силата на закона относно исканото отстраняване на Иван Гешев. Тя намери за неуместно да се интересува от позицията на едно от предложенията на социалистите във Висшия съдебен съвет - Светлана Бошнакова.

Не смятам, че е редно да търсим контакти  - това е независим орган, добави тя. „Истинската съдебна реформа е промяна в поне 4-5 закона. Най-съществена и много задълбочена би била чрез промяна в Конституцията“, изтъкна тя.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети