Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова потвърди оставката си, оправда провалите с пандемията и машинния вот

Политика

Нинова потвърди оставката си, оправда провалите с пандемията и машинния вот

Нинова потвърди оставката си, оправда провалите с пандемията и машинния вот - Tribune.bg
Снимка:

„Ние избрахме промяна за България и промяната избра нас“, заяви тя в доклада си

Корнелия Нинова потвърди, че не оттегля оставката си като лидер на партията, но призова конгресът да не променя устава и да запази прекия избор на лидер с вътрешнопартиен вот.

„Днес я потвърждавам пред вас и моля да се спре с всички манипулации и спекулации по тази тема“, заяви Нинова. „До конгреса са постъпили писма за отмяна на пряк избор. Моля не правете това. Не отнемайте на членовете най-демократичното, модерното и свободното право. Всеки да може да гласува за своя лидер. Не отменяйте прекия избор“, настоя Нинова.

„Резултатите от изборите и моята оставка, която е факт, не трябва да пречат на бъдещето на БСП и на България”, каза тя. 

В политическия си доклад пред заседанието на 50-ия конгрес Корнелия Нинова призна за катастрофалната загуба на партията на изборите, но сред причините за това изтъкна машинното гласуване и пандемията от коронавирус. Тя се обяви за промяна в изборното законодателство с въвеждане на смесен вот - бюлетини и машини.

„Дойде това време в управлението на България да покажем морала и за какво е политиката“, заяви Нинова в доклада си на заседанието.

„Ние сме изправени пред предизвикателството да покажем нов морален образ на БСП, а през управлението да покажем, че можем, че сме партията, която мисли за просперитета на България и за добруването на българския народ“, допълни Нинова.

Зарече се, че няма война с Радев: „На полето на упреците към нас, бяхме критикувани защо критикуваме служебния кабинет и косвено това се отразява на Радев“, констатира соцлидерката.

„Ние избрахме промяна за България и промяната избра нас - ние сме част от управляващата коалиция в България“, отсече тя. Нинова

отхвърли и обвиненията, че в партийния орган в. „Дума“ има уволнения под натиск на партийното ръководство. „За „Дума“ стана закономерно да избухват измислени, фалшиви скандали. Докато има БСП, ще има в. „Дума“. 

Позицията България по темата с Русия трябва да бъде съобразена с подписаното коалиционно споразумение, заключи още Нинова.  


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети