Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова повтори, че ще подкрепи правителство на „Има такъв народ“

Политика

Нинова повтори, че ще подкрепи правителство на „Има такъв народ“

Нинова повтори, че ще подкрепи правителство на Има такъв народ - Tribune.bg
Снимка:

От нас се изисква разум, а не мандатно мислене, каза Нинова

„Днес не просто откриваме поредното НС, полагаме началото на парламентарни процеси, които ще определят накъде ще върви България през следващите 10 години. Намираме се в необичайна ситуация. Ние сме в здравна, икономическа и социална криза, на прага сме на финансова и на политическа такава. Ето защо от нас се изисква разум и отговорност. Не мандатно мислене, а държавнически и визионерски решения“. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в изявлението си пред депутатите.

БСП била готова с ясни и конкретни предложения и те били на масата отдавна. Затова задачата пред социалистите е най-лесна – „Ние има на какво да стъпим, защото в последните четири години сме последователни, стабилни и предсказуеми в политиката, която водим“. Нинова очерта пет приоритета: за България; за здравната, икономическата и социалната криза; за парламентаризма; за правителството и изпълнителната власт; за властта и задкулисието.

Лидерът на БСП заяви, че няма да подкрепи правителство на ГЕРБ, няма да прави и голяма коалиция. „Бихме подкрепили правителство на „Има такъв народ” и на конкретни политики. Ако те не предложат правителство и ако третият мандат бъде връчен на нас, партията ще реши какво да прави“, каза още Нинова.

Тя настоя НС да наложи мораториум на назначенията и сключването на договори от сегашното правителство, макар и в оставка. „Внасяме днес промени в Закона за публичните финанси, които ограничават премиерът да харчи безконтролно парите на хората“, подчерта още Нинова. За по-малко емоции и повече разум, призова още тя.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Подмяната Гласуване по пощата.
Машинно гласуване само.

Гаранция за фалшификация на следващи избори.

Това ни готвят гундяевите решетникавци.
15.04.2021 12:10 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети