Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова повтори, че ще подкрепи правителство на „Има такъв народ“

Политика

Нинова повтори, че ще подкрепи правителство на „Има такъв народ“

Снимка:

От нас се изисква разум, а не мандатно мислене, каза Нинова

„Днес не просто откриваме поредното НС, полагаме началото на парламентарни процеси, които ще определят накъде ще върви България през следващите 10 години. Намираме се в необичайна ситуация. Ние сме в здравна, икономическа и социална криза, на прага сме на финансова и на политическа такава. Ето защо от нас се изисква разум и отговорност. Не мандатно мислене, а държавнически и визионерски решения“. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в изявлението си пред депутатите.

БСП била готова с ясни и конкретни предложения и те били на масата отдавна. Затова задачата пред социалистите е най-лесна – „Ние има на какво да стъпим, защото в последните четири години сме последователни, стабилни и предсказуеми в политиката, която водим“. Нинова очерта пет приоритета: за България; за здравната, икономическата и социалната криза; за парламентаризма; за правителството и изпълнителната власт; за властта и задкулисието.

Лидерът на БСП заяви, че няма да подкрепи правителство на ГЕРБ, няма да прави и голяма коалиция. „Бихме подкрепили правителство на „Има такъв народ” и на конкретни политики. Ако те не предложат правителство и ако третият мандат бъде връчен на нас, партията ще реши какво да прави“, каза още Нинова.

Тя настоя НС да наложи мораториум на назначенията и сключването на договори от сегашното правителство, макар и в оставка. „Внасяме днес промени в Закона за публичните финанси, които ограничават премиерът да харчи безконтролно парите на хората“, подчерта още Нинова. За по-малко емоции и повече разум, призова още тя.  

 


Коментари (1)

Подмяната Гласуване по пощата.
Машинно гласуване само.

Гаранция за фалшификация на следващи избори.

Това ни готвят гундяевите решетникавци.
15.04.2021 12:10 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още