Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП иска внос на руската ваксина срещу COVID-19

Политика

БСП иска внос на руската ваксина срещу COVID-19

Снимка:

Правителството да договори внос на руската ваксина „Спутник V“ иска БСП. Социалистите са внесли в деловодството на парламента проекторешение затова, обяви в декларация от името на група лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя не уточни, че руската ваксина не е получила одобрение все още от ЕС. 

„Настояваме парламента да възложи на правителството да се проведат двустранни разговори за ваксината „Спутник“, както направиха Унгария и Израел“,  настоя лидерката на левицата. Корнелия Нинова изтъкна, че у нас са ваксинирани 135 000 души и по този показател страната изостава съществено от други страни-членки на ЕС. Нинова определи ваксинацията у нас като „хаос“. 

„Забавянето на одобрените от ЕС ваксини ще се отрази тежко на имунизацията у нас, а това ще доведе до по-бавното ни излизане от финансовата криза“, коментира Нинова. Тя предупреди ръководството на парламента, че ако предложението на социалистите за обсъждане в пленарна зала на въпроса за внос на ваксини не бъде спешно включено в програмата преди да се разпусне парламентът за изборите, то БСП ще събере подписи за извънредно заседание.  


Етикети БСП, ваксини, внос

Коментари (12)

Северозападнал Кажете на тая овца, че руснаците все още не са подали заявка в ЕМА за регистрация. И го правят умишлено! Те нямат производствени мощности достатъчно. Но пък си правят пиар, че видите ли ние с удоволствие, но.... ЕМА това, ЕМА онова.
26.02.2021 12:25 / Отговор
:) Важно е другите подчинени от Кремъл - ГЕРБ да вършат безобразията, докато Нинова театрално отвлича вниманието. „Гардиън”:" Четири от всеки пет доставени в ЕС ваксини на AstraZeneca не са използвани". На Запад тая ваксина вече залежава, а у нас комунистите от ГЕРБ я доведоха до дефицит.
26.02.2021 13:29
До :) Стига с тая "опорка", бе Глупак ,кой ще ти се върже! Рада Дълбоката ли не е "комунист" ,която с КГБ-омиярите сътвориха най-големият резил за България! По-скоро на "съветски" помияр ми миришеш, като си зациклил на една и съща глупост!
26.02.2021 13:38
Мимето Гардиън е британското Работническо дело!
26.02.2021 13:56
Надблюдател По време на "протестите" тази не и пукаше много за "кризата", ама сега изведнъж се загрижи! Какви ли още извращения ни чакат до изборите?
26.02.2021 12:29 / Отговор
Тартаковер Един от редките случаи, когато ще се съглася с този коментиращ.
26.02.2021 12:36
Karabas Barabas Ами крушовишката биволица обърна палачинката, след като лежа във ВМА при проф. Мутафчийски с COVID-19, ама тогава не мучеше като бясна за руската ваксина! Или си мисли, че ние сме като нейния електорат – по на 80 лазарника – и нищо не помним! Ама нека ѝ е хак, те отсега започнаха да се разбягват от смешната ѝ партия – оня ден Боян Чуков си тръгна, а ето днес и някакъв Иван Иванов си е бил камшика и да го няма! Какво става, таваришутке Нинова? До изборите ще останете само ти и хигиенистките на Позасрано 20! Честито и да ти бият шута!
26.02.2021 13:30
Тартаковер Най тнакрая разбрах колко кух изаблуден червен цървул съм бил след като тази крадла ненаядна иска да ни изчисти с кремълската ваксина против хлебарки
26.02.2021 14:06
А дано и на други дебили и олигофрени като Тартаковер им дойде поне малко акъл в празните кратуни и разберат че комунистическите престъпници от Посрано 20 са най голямото зло за България
26.02.2021 14:10
Ако вземат властта ще има само руска или никаква (по-вероятно). След като троловете им убеждаваха половин година колко опасни и безполезни са ваксините, сега като Нинова обърне палачинката и каже да си боцкат руска и техните ще се юрнат да се ваксинират? Ще се учудя, но с червения електорат всичко е възможно .
26.02.2021 13:01 / Отговор
aahasfer Нямам нищо напротив всички червени глисти воглаве с курнела да се натоварят на влака и към рушландия!Там да се ваксинират и да си останат!
26.02.2021 13:37 / Отговор
Може да се "ваксинират " с "Новичок " ! Така поне ще сторят едно добро за народа !
26.02.2021 14:25

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още