Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП иска внос на руската ваксина срещу COVID-19

Политика

БСП иска внос на руската ваксина срещу COVID-19

БСП иска внос на руската ваксина срещу COVID-19 - Tribune.bg
Снимка:

Правителството да договори внос на руската ваксина „Спутник V“ иска БСП. Социалистите са внесли в деловодството на парламента проекторешение затова, обяви в декларация от името на група лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя не уточни, че руската ваксина не е получила одобрение все още от ЕС. 

„Настояваме парламента да възложи на правителството да се проведат двустранни разговори за ваксината „Спутник“, както направиха Унгария и Израел“,  настоя лидерката на левицата. Корнелия Нинова изтъкна, че у нас са ваксинирани 135 000 души и по този показател страната изостава съществено от други страни-членки на ЕС. Нинова определи ваксинацията у нас като „хаос“. 

„Забавянето на одобрените от ЕС ваксини ще се отрази тежко на имунизацията у нас, а това ще доведе до по-бавното ни излизане от финансовата криза“, коментира Нинова. Тя предупреди ръководството на парламента, че ако предложението на социалистите за обсъждане в пленарна зала на въпроса за внос на ваксини не бъде спешно включено в програмата преди да се разпусне парламентът за изборите, то БСП ще събере подписи за извънредно заседание.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети БСП, ваксини, внос

Коментари (12)

Северозападнал Кажете на тая овца, че руснаците все още не са подали заявка в ЕМА за регистрация. И го правят умишлено! Те нямат производствени мощности достатъчно. Но пък си правят пиар, че видите ли ние с удоволствие, но.... ЕМА това, ЕМА онова.
26.02.2021 12:25 / Отговор
:) Важно е другите подчинени от Кремъл - ГЕРБ да вършат безобразията, докато Нинова театрално отвлича вниманието. „Гардиън”:" Четири от всеки пет доставени в ЕС ваксини на AstraZeneca не са използвани". На Запад тая ваксина вече залежава, а у нас комунистите от ГЕРБ я доведоха до дефицит.
26.02.2021 13:29
До :) Стига с тая "опорка", бе Глупак ,кой ще ти се върже! Рада Дълбоката ли не е "комунист" ,която с КГБ-омиярите сътвориха най-големият резил за България! По-скоро на "съветски" помияр ми миришеш, като си зациклил на една и съща глупост!
26.02.2021 13:38
Мимето Гардиън е британското Работническо дело!
26.02.2021 13:56
Надблюдател По време на "протестите" тази не и пукаше много за "кризата", ама сега изведнъж се загрижи! Какви ли още извращения ни чакат до изборите?
26.02.2021 12:29 / Отговор
Тартаковер Един от редките случаи, когато ще се съглася с този коментиращ.
26.02.2021 12:36
Karabas Barabas Ами крушовишката биволица обърна палачинката, след като лежа във ВМА при проф. Мутафчийски с COVID-19, ама тогава не мучеше като бясна за руската ваксина! Или си мисли, че ние сме като нейния електорат – по на 80 лазарника – и нищо не помним! Ама нека ѝ е хак, те отсега започнаха да се разбягват от смешната ѝ партия – оня ден Боян Чуков си тръгна, а ето днес и някакъв Иван Иванов си е бил камшика и да го няма! Какво става, таваришутке Нинова? До изборите ще останете само ти и хигиенистките на Позасрано 20! Честито и да ти бият шута!
26.02.2021 13:30
Тартаковер Най тнакрая разбрах колко кух изаблуден червен цървул съм бил след като тази крадла ненаядна иска да ни изчисти с кремълската ваксина против хлебарки
26.02.2021 14:06
А дано и на други дебили и олигофрени като Тартаковер им дойде поне малко акъл в празните кратуни и разберат че комунистическите престъпници от Посрано 20 са най голямото зло за България
26.02.2021 14:10
Ако вземат властта ще има само руска или никаква (по-вероятно). След като троловете им убеждаваха половин година колко опасни и безполезни са ваксините, сега като Нинова обърне палачинката и каже да си боцкат руска и техните ще се юрнат да се ваксинират? Ще се учудя, но с червения електорат всичко е възможно .
26.02.2021 13:01 / Отговор
aahasfer Нямам нищо напротив всички червени глисти воглаве с курнела да се натоварят на влака и към рушландия!Там да се ваксинират и да си останат!
26.02.2021 13:37 / Отговор
Може да се "ваксинират " с "Новичок " ! Така поне ще сторят едно добро за народа !
26.02.2021 14:25

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети