Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова пред съпартийците си:"Бяхме съблазнявани с моркова, бити с тоягата, но издържахме"

Политика

Нинова пред съпартийците си:"Бяхме съблазнявани с моркова, бити с тоягата, но издържахме"

Нинова пред съпартийците си:Бяхме съблазнявани с моркова, бити с тоягата, но издържахме - Tribune.bg
Снимка:

693-ма в битка за 113 места в Националния съвет на БСП

693 са кандидатите за членове на Националния съвет на БСП на финалната права и след направени отводи на 50-тия конгрес на социалистите, съобщава в. "24 часа". Те се борят за 113 места, стана ясно по време на червения форум в НДК. По-рано стана ясно, че бившият лидер Михаил Миков си е направил отвод от листата за пленума, след като отказа и да влезе в ръководството на конгреса.

Новият червен пленум ще е от 185 души, се разбра след отчета на комисията за предложения на новия състав, който се разглежда при закрити за медиите врати. 114 млади социалисти пък ще се борят за 37 места в младежката квота на Националния съвет. Единствените, които до момента не са си избрали делегиран представител, са социалистите от Видин. Там структурата е разцепена и са постъпили две предложения, но комисията не ги прие и поиска ново делегатско събрание и ново гласуване.

За попълването на останалите места от пленума ще има таен вот. Той се очаква да започне около 20 ч, а броенето да продължи цяла нощ. Именно попълването на Националния съвет е голямата битка на този конгрес, с която се очаква да се сложи финала на битката на Корнелия Нинова с вътрешната опозиция.

Конгрес на БСПКонгрес на БСП

В речта си пред Конгреса Корнелия Нинова се похвали с успехите и изпълнените цели.

"Консолидацията, която постигнахме в прекия избор, е гаранция, че партията е единна в оценката си за провежданата досега политика и е готова да я продължи и да я реализира в един следващ управленски мандат. Уважаеми другарки и другари, последните дни чувам различни говорители, политолози, социолози да продължават да повтарят мантрата за разеденинието в БСП и да вещаят разцепление. Изглежда те са пропуснали 12 септември, тези събития в прекия избори, консолидацията, която показахме. Време е да си сменят опорната точка. Консолидация - това е ключовата дума днес" подчерта още лидерът на БСП.

Тя разкритикува десните, защото сега искали оставка, а къде са били в последните години, когато БСП е предлагала съдебен контрол върху главния прокурор.

"България се намира в тежка политическа и институционална криза и на прага на икономическа и социална. Времето не е за тяснопартийно мислене, а за държавнически отговорни действия. Всяка партия, загледана в пъпа си днес, пропуска голямото - пропуска България", каза Нинова.

"Моралът в политиката диктува да не лъжеш избирателите си. Бяхме съблазнявани с моркова, бити с тоягата, но издържахме, допълни тя. И обясни, че в последните години България се управлява от тройна колиция - официално само с патриотите, но неофициално - с ДПС. "

Столетницата щяла да влезе през парадния вход във властта, ако хората й гласува доверие.Времето е за държавническо отговорни действия, според Нинова. Тя подава ръка на левове формации, на честните хора за широк фронт.

Нинова поиска подобряване на отношенията с Русия, защото санкциите вредят:

"Българският национален интерес изисква да нормализираме отношенията си с Русия, да строим, да търгуваме, да пътуваме, да имаме културен обмен. Санкциите вредят на това. Една част от обществото ни винят, че сме русофили, друга, че искаме добри партньорски отношения със САЩ и казват: "Щом е така, значи сте русофоби". Това е политика на крайностите, на филите и фобите. Докога ще делим народа си така?, заяви още Нинова пред съпартийците си.

Конгресът на социалистите продължава и в неделя.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (10)

Е бре, де бре... Станиш Сергеевич и Джорджо де Пирино - винаги готов, винаги верни на Партията! Някой да е изненадан?!
26.09.2020 11:47 / Отговор
Дора Нинова е диктатор тип Орбан!! По фалшив конгрес не може да се желае!Тодор Живков не постигаше такива висоти!!!!Не може да се гледа и слуша!!!!Отврат!!!Слугите на Нинова “миекат”и “иекат”,частната й телевизия я възхвалява,Шатенкова и Велева слугини от най-долно качество и т.н.Култ и сектантство!!!!Много страшно и тъжно!!!
26.09.2020 15:25 / Отговор
Какъв диктатор избраха я по- най демократичния начин. Това е българската желязна лейди, която ще изведе България на висотата на европейските държави. А Миков си е едно деградирало пиянде, който докара БСП до дъното.
26.09.2020 17:16
Наш Бокошенко си е диктатор- аз ви строя магистрали, аз ви давам пенсии, аз ви строя газопроводи и Белене, аз, аз,аз , и на евролидерите с 200 ги ххх.
26.09.2020 18:42
Какъв диктатор,наш Бокошенко Загубени сте някъде в 1965,70 година.Излезте на улицата,купете си смарт телефон,качете се на автомобил,който не е сделан по лиценз и при това ,доста калпаво!
26.09.2020 20:44
Бяхте бити на изборите от ГЕРБ - няколко пъти.
26.09.2020 21:06 / Отговор
Кои бяхме бити на изборите? Уточнете се, тъй като не знаете за кого сме гласували, не давайте оценки.
26.09.2020 22:48
Дора Нинова е минала покрай Тачър от където й да я погледне човек.Тачър е баронеса,а Нинова е от Крушовица...Тачър е дясна та дрънка,а Нинова е лява по боготвори Тачър.Това е така защото всъщност Нинова няма нищо общо с лявото но го играе социалистка.Пада си по дясната идея,а работи за лявата.Лъже,лъже и пак лъже!!!!
27.09.2020 00:07 / Отговор
Баронесата живяла в дом над бакалничка на баща си. Не е важно къде си роден, а с какво те е надарил Господ.
27.09.2020 09:02
Нюрачка Започна се! Евразия здравей! Бай ЕС И НАТО!
28.09.2020 13:05 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети