Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова: „Продължаваме промяната“ не са новата левица, има още време да се избистрят като идеология

Политика

Нинова: „Продължаваме промяната“ не са новата левица, има още време да се избистрят като идеология

Нинова: Продължаваме промяната не са новата левица, има още време да се избистрят като идеология - Tribune.bg
Снимка:

Според нея вероятността за съставяне на кабинет е повече от 50%

„Факт е, че ПП ни отне гласове - около 10-15 %. Това с новата левица обаче ми е малко странно, защото колегите заявиха, че постигат десни мерки с леви цели. Не виждам да са новата левица чисто като политики, а и има още време пред тях да си избистрят идеологията“, каза пред БНТ Корнелия Нинова.

„Просто на предишните избори очакванията бяха насочени към Слави Трифонов, сега – към тях“, коментира лидерът в оставка.

Според нея вероятността за съставяне на кабинет е повече от 50%.

„Времето ни притиска за съставяне на правителство, ако трябва и през нощта ще работим“, заяви готовност тя.

Нинова определи тонът като разум, колегиален и уважителен, като социалистите са удовлетворени, че много техни предложения се приемат, други остават за дискусия.

Според нея следващата седмица ще започнат разговорите за структурата на кабинета и разпределянето на министерските постове. Отказа да коментира дали партиите са се договорили коя политическа сила колко министри ще има.

„Логично е спечелилата партия да си излъчи премиер“, коментира Нинова заявката на Кирил Петков за поста на министър-председател.

Лично за себе си Нинова не е решила дали наново ще се кандидатира за председател на БСП на конгреса, който предстои на 22 януари догодина. И днес обаче тя открои червената линия, която партията няма да премине при съставянето на правителство.

Това е Истанбулската конвенция, която левицата отказва да приеме. Темата я сблъсква с Крум Зарков, който вече обяви, че ще се кандидатира за поста.

На въпрос за истинското ѝ отношение към победата на Радев на втория тур тя заяви, че в нощта на преизбирането му се е видяло кои се радват най-много.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети