Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова размаха пръст на телекомите, издава заповед да не вдигат цените

Политика

Нинова размаха пръст на телекомите, издава заповед да не вдигат цените

Нинова размаха пръст на телекомите, издава заповед да не вдигат цените - Tribune.bg
Снимка:

По думите ѝ, ако има повишение, ще бъдат наложени мерки

„По отношение на обявеното намерение за повишаване на цената на мобилните операторите, Комисията за защита на потребителите към Министерството на икономиката се произнесе, че това е нелоялна търговска практика. Мобилните оператори искат да си вдигнат цената двойно накуп през януари. За нас това е нелоялно и от днес още ще има акт на органа, с който я забраняваме“. Това заяви министърът на икономиката и индустрията Корнелия Нинова, след среща с председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов.  

Пои думите ѝ ведомството ще използва всички регулаторни мерки. Може да се въведе и глоба от 1 000 до  30 000 лева.  Нинова се закани и, че ще се обърне към съда и ще поиска, ако заповедта й бъде обжалвана, да се приложи предварително изпълнение.

Ще бъде възстановен и националния съвет за защита на потребителите, който не се е събирал повече от 2 години. Целта било всеки потребител да знае, че държавата е до него и ще го защити.

„Защитата на българския потребител ни става абсолютен приоритет. 21 000 жалби са постъпили тази година в КЗП. Това показва колко хора са засегнати от най-различни казуси. Най-често жалбите са срещу енергоразпределителни дружества, топлофикации, ВиК - дружества, некачествени стоки. Това е симптом - колко много хора имат проблем по отношение на потребителските си права”, категорична беше Нинова.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети