Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова с апел да се спре прехвърлянето на акциите от Пловдивския панаир

Политика

Нинова с апел да се спре прехвърлянето на акциите от Пловдивския панаир

Снимка:

Министърът има опасения за скрита приватизация

Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова изпрати писмо до областния управител на Варна Марио Смърков, в което апелира да бъде спряно взетото от Общинския съвет на града решение от 10 декември 2021 г. и вписването в Агенция по вписванията.

С него се прехвърлят акциите, притежавани от Община Варна от „Международен панаир Пловдив“ АД на дружеството "Пълдин туринвест" АД, съобщиха от Министерството.

В писмото се призовава областният управител на Варна да упражни нормативно регламентираните му правомощия за упражняване на контрол за законосъобразност на решенията на Общинския съвет.

Министърът на икономиката и индустрията поддържа позицията на държавата, изразена в три последователни писма от тази година, с които се настоява да се изпълни решението на Общинския съвет във Варна от 2 май 2017 г. и да се върнат на държавата акциите, представляващи 29 % от капитала на „Международен панаир Пловдив“.

„Министерството на икономиката не е променило позицията си, че апорта на акциите от „Международен панаир Пловдив“, които Варна притежава в „Пълдин туринвест“ АД, представлява акт на скрита приватизация", изтъква вицепремиерът, цитирана в прессъобщението.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема