Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова с критика към Илияна Йотова: Не е в правомощията ѝ да определя срок на годност на правителството

Политика

Нинова с критика към Илияна Йотова: Не е в правомощията ѝ да определя срок на годност на правителството

Нинова с критика към Илияна Йотова: Не е в правомощията ѝ да определя срок на годност на правителството - Tribune.bg
Снимка:

Не е в правомощията на вицепрезидента да определя срок на годност на правителството, заяви в ефира на БНТ вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова. Коментарът ѝ е по повод призива на Илияна Йотова по-голяма подреденост в посланията и в действията на правителството.

Илияна Йотова към правителството на Петков: Имат 100 дни, ако ли не ще ходим на нови избори

Вицепрезидентът даде на кабинета Петков 100 дни, в противен случай – отиваме пак на избори.

„Госпожа Йотова си позволи да каже това. Нито е в правомощията на президентската институция, нито е и морално да се поставят такива условия пред правителството. Този парламент е избран от народа, това правителство е излъчено от този парламент и в България има разделение на властите. Нека има спорове между институциите, но в рамките на разделението“ - каза Нинова.

Въпреки критиките си към вицепрезидента, Нинова увери, че няма напрежение между нея и президентската институция.

„Президентът Румен Радев си има своите правомощия и ги упражнява“ допълни тя. Поясни, че е пропуснала церемонията по встъпване в длъжност заради конгреса на БСП, но е поздравила президентската двойка за началото на втория им мандат. 

Калоян Методиев е началник на моя кабинет, защото има качества, работата в министерството е огромна и имам нужда точно от такъв човек като него, отговори Нинова на коментарите, че е назначила Методиев – един от най-големите критици на Радев, за да покаже, че се противопоставя на президента. 

В „Денят започва с Георги Любенов“ вицепремиерът изтъкна, че правителството показва ясна воля за справяне с кризите чрез заложеното в бюджета за 2022г.

„Знам, че това не е всичко, което хората очакват. Не можем с магическа пръчка да решим всички проблеми, но това са първи стъпки, които показват че има промяна в политиката“ - каза Нинова.

„Мая Манолова да си говори каквото си иска, тя все прави опити за нови проекти, но хората ще разберат кой в действителност полага грижи за хората“, коментира министърът слуховете, че Манолвоа ще прави нова лява партия.

„Всички „нови“ леви проекти досега копираха програмата на БСП“.

Тя увери, че новият закон за колекторските фирми, ще бъде внесен в Народното събрание до края на февруари. Очаква голяма съпротива от сектора, защото в него се въртят 4 милиарда лева, но увери, че е готова да осъществи промените докрай.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети