Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова с мандат да води преговорите за бъдещ кабинет, пак ще е председател на ПГ

Политика

Нинова с мандат да води преговорите за бъдещ кабинет, пак ще е председател на ПГ

Нинова с мандат да води преговорите за бъдещ кабинет, пак ще е председател на ПГ - Tribune.bg
Снимка:

Политическият съвет на коалиция „БСП за България“ и депутатите в 47 Народно събрание избраха Корнелия Нинова за председател на парламентарната група и я одобриха начело на екипа за преговори за съставяне на правителство. Това съобщиха от „Позитано“ 20.

Предстои Националният съвет на БСП да определи преговорната рамка, да даде мандат за преговори, да избере преговорния екип и да насрочи дата за Конгрес на партията през януари, допълват от партийната централа.

Още преди дни вътрешнопартийната опозиция поиска Корнелия Нинова да се оттегли от преговорите за бъдещо правителство, защото според тях тя „няма моралното право да представлява партията докато е в оставка“.

В същото време стана ясно, че Конгресът, който трябва да констатира оставката на Корнелия Нинова като лидер на партията, да се проведе на 22 януари е предложението на ИБ към членовете на Националния съвет на партията.  

Решението за датата ще се вземе обаче на подпис. Първо заради коронакризата и второ – за да няма изявления, свързани с балотажа и евентуално нарушаване на забраната за агитация в деня за размисъл, пише „24 часа“.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети