Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова съди Явор Дачков за 10 хил. лв., писал във Фейсбук, че е изнасяла оръжия за Украйна

Политика

Нинова съди Явор Дачков за 10 хил. лв., писал във Фейсбук, че е изнасяла оръжия за Украйна

Нинова съди Явор Дачков за 10 хил. лв., писал във Фейсбук, че е изнасяла оръжия за Украйна - Tribune.bg

Корнелия Нинова заведе дело срещу журналиста Явор Дачков заради негови постове във Фейсбук, в които твърди, че България е продавала оръжие на Украйна докато Нинова е министър на икономиката и председател на междуведомствената комисия за оръжията. Наказателното дело е от частен характер по частна тъжба на лидерът на БСП до Софийския районен съд. Нинова съди журналиста за клевета и иска от него 10 000 лв. Първото заседание е на 28 септември от 13.30, съобщава „Гласове“.

Нинова упорито отрича България да е изнасяла оръжие за Украйна докато е била министър с формалния довод, че няма нито един подпис за директна пратка към Киев. С началото на войната обаче българските военни заводи увеличиха многократно производството си след началото на войната в края на февруари.

Един от най-големите товарни самолети в света, собственост на украинската държава, беше забелязван многократно на летищата в София, Варна и Бургас.

През април Министерството на външните работи на Украйна публикува на официалната си страница в Туитър кратък видеоклип с благодарности за военната помощ към редица държави. В списъка на споменатите държави е и България.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети