Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова със сигнал до Кьовеши: Да провери имало ли е чума в Странджа преди години

Политика

Нинова със сигнал до Кьовеши: Да провери имало ли е чума в Странджа преди години

Нинова със сигнал до Кьовеши: Да провери имало ли е чума в Странджа преди години - Tribune.bg
Снимка:

БСП подава сигнал до Лаура Кьовеши, че предишните управляващи по незнайни причини били изфабрикували чума по овцете и козите преди 3 години.

„Сигурно помните тревожната 2018 година, баба Дора, Ани от Болярово и усилията на БСП тогава да спасим животните на хората и да спрем унищожаването на поминъка на много семейства и обезлюдяването на региона Странджа. Тогава бяхме до тях, бяхме в къщите им, правихме жива верига пред полицаи и ветеринари, за да не избиват животните“, напомни Корнелия Нинова, подчертавайки, че са се опитвали да свалят властта.

Бяхме обявени за метежници, ГЕРБ сезираха прокуратурата тогава, че сме заплаха за националната сигурност. Това беше преди три години. И тогава и сега твърдя и нося отговорност за думите си – чума по животните в Странджа нямаше и това се доказа от решението на ВАС вчера“, заяви председателят на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция в централата на партията.

До успеха в съдебната зала се стигна след като новият земеделски министър, назначен от Румен Радев, настоя Областната дирекция по безопасност на храните в Ямбол да оттегли претенциите си към Ани от Болярово. Според Нинова съдебното решение е доказателство, че „онова масово избиване на животни е едно от най-големите престъпления на ГЕРБ в миналите мандати“, а 43 хиляди животни са били убити без причина.

„Стотици семейства останаха без поминък. Регионът се обезлюди и никой не понесе отговорност. Разполагаме, освен с решението на ВАС, но и със стенограма от Народното събрание, много интересно четиво. Разполагаме с десетки свидетелски показания на хора, които са готови да свидетелстват. Тези доказателства представяме г-жа Кьовеши, на европейската прокуратура, тъй като по този казус имаше усвояване, а и може би и присвояване на европейски средства”, обяви Нинова.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети