Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова се оплака, че ГЕРБ искали да подкрепят знакови червени кметове за местния вот

Политика

Нинова се оплака, че ГЕРБ искали да подкрепят знакови червени кметове за местния вот

Нинова се оплака, че ГЕРБ искали да подкрепят знакови червени кметове за местния вот - Tribune.bg
Снимка:

"БСП е единствената партия в пълна готовност за предизборната кампания. Приехме своя платформа и одобрихме кандидатите за кметове и екипите от общински съветници", заяви лидерът на левицата Корнелия Нинова след приключването на Националния съвет на партията.

Днес червеният пленум се събра, за да утвърди окончателно кандидатурите за кметове и листи за общински съветници за местните избори през октомври. 

Очаквано Ваня Григорова окончателно бе издигната като кандидат-кмет на София от Националния съвет на БСП. 

Нинова се оплака, че през последните 4-5 дни от ГЕРБ изявявали желание по места да подкрепят знакови червени кметове от години. "Получили са оферти за подкрепа от ГЕРБ. Това е поредният опит на Борисов да пробива БСП, да внушава, че между ГЕРБ и БСП са възможни договорки и коалиции, да употребява БСП, но и този път това няма да стане", подчерта Нинова. Тя увери, че червените не се поддавали нито на моркова, нито на тоягата. 

"Днес Националният съвет взе решение и обявяваме официално, че няма да приемем никъде подкрепа на ГЕРБ за кметове на БСП", категорична беше Нинова. Тя обаче така и не разкри имена.  

Соцлидерката коментира внушенията, че БСП защитава едрите земеделци, които карат скъпи коли: 

"Питаме се как така Полша, Румъния, Словакия, които са едни от най-големите привърженици на Украйна, в този случай се опълчиха и защитиха своята икономика и земеделие. Правителството предаде българския национален интерес”, заяви Нинова.

"Винаги сме имали ясна и последователна позиция. Субсидията, която се дава на зърнопроизводителите, трябва да се преразпредели и да отиде към производство на плодове, зеленчуци, мляко и месо. Да не се опитват да ни обвинят, че защитаваме едри бизнесмени. Защитаваме българския интерес”, заключи Корнелия Нинова. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети