Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова се оплака от Дражев: Не вярвайте на такива спекулации! Злоупотребява с името ми

Политика

Нинова се оплака от Дражев: Не вярвайте на такива спекулации! Злоупотребява с името ми

Нинова се оплака от Дражев: Не вярвайте на такива спекулации! Злоупотребява с името ми - Tribune.bg

Бургаският бизнесмен пусна снимка с лидерката на БСП и обяви, че ще е кандидат-кмет

След като бургаският бизнесмен Ивайло Дражев обяви готовност да бъде кандидат-кмет от БСП на изборите в града, скандали разкъсват местната структура. Според обявеното от самия Дражев, той се ползва с подкрепата на някои от районните организации. От местната структура обаче вече обявиха, че не отговарял на техните критерии.

В кампанията по отричането се включи и Корнелия Нинова, за която местни социалисти казват, че е била помолена лично да се намеси.

Червената лидерка казва в интервю на най-голямата местна медия – сайтa Флагман*, че с името и се спекулирало.

- Г-жо Нинова, на местните избори в Бургас ще имате силен конкурент евентуално в лицето на Димитър Николов. Вече ясно ли е кой ще е кандидатът за кмет на БСП?

- Конференцията в Бургас ще реши кой е кандидатът на базата на номинациите, които са получени от основните партийни организации. Няма да го определяме ние. Конференцията, която е скоро, ще реши този въпрос.

- Има спекулации, че г-н Ивайло Дражев може да е ваш кандидат. Вие познавате ли го? Той показва една снимка с Вас, къде е правена?

- Познавам Ивайло Дражев. Ако питате за личното ми мнение, препоръчвам на бургаската организация да не им е той кандидатът за кмет.

- Защо?

- Има по-добри номинации, така да го кажа. Не смятам, че той е подходящият кандидат за кмет на БСП. Чух за спекулациите с моето име. Между другото, не е единственият. И на други места в страната се случва, така че използвам, че съм пред вас, да се обърна към колегите от основните организации от конференциите на БСП в страната – не вярвайте на такива спекулации! Решавайте си нещата на място, така, както смятате, че е добре за общинската организация!

- А тази снимка, на която сте двамата, знаете ли къде е правена?

- Снимала съм се с много хора по много поводи, така че не е нещо изключително или някакво лично отношение към този човек, най-малкото пък гаранция за кандидат за кмет, с което чух, че той злоупотребява.

 

*Публикуваме интервюто без редакторска намеса и с разрешение на редакцията на Флагман

 

Кой е Ивайло Дражев?

Бившият президент на ФК „Черноморец“ отново се занимава с частния си бизнес, след като беше освободен от затвора.

Той беше осъден на 7 години зад решетките за причиняването на две катастрофи с три жертви. Бизнесменът излезе предсрочно от затвора през 2015 година.

През 1996 г. той катастрофира пиян край Атия и загина приятелката му Марияна Велчева. За трагедията той получи условна присъда.

Още преди да изтече тя обаче – на 31 юли 1998 година около 8.00 часа на пътя Созопол - Бургас, близо до Черноморец, Дражев се удари челно в автомобил от Велико Търново. Мъж и жена останаха на място, а майката на една от жертвите остана инвалид. Бизнесменът отново беше под въздействие на алкохол.

Общата присъда за двете катастрофи беше 7 години, но той излезе предсрочно след 4.

Въпреки това е заявявал, че според него е лежал в затвора „по поръчка“.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети