Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова се похвали: България е №1 по индустриално производство, по-добри сме от всички в ЕС

Политика

Нинова се похвали: България е №1 по индустриално производство, по-добри сме от всички в ЕС

Нинова се похвали: България е №1 по индустриално производство, по-добри сме от всички в ЕС - Tribune.bg
Снимка:

„Резултатите показват, че правителството не падна от вот на недоверие за лоши икономически показатели, а заради лоши икономически интереси”, обясни министъра в оставка

„Вчера Европейската статистическа агенция „Евростат“ излезе с данни, според които за първи път България се нарежда на първо място в ЕС по ръст на индустриално производство. Рекорден ръст от 20,02 %“. Това е заявила вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията в оставка Корнелия Нинова, цитирана от ведомството си. Тя добави, че такава добра новина страната ни не е имала през последните 15 г. – от 2007 г., от когато сме държава член на ЕС.

Нинова видя 4 причини – спиране на рекета, кражбите и течовете,

правителството подкрепи фирмите с компенсации за скъпия ток и самият бизнес положи усилия с реорганизация и оптимизация на производството си.

 „Виждате, че се справяме по-добре от всички европейски държави“, каза икономическият министър и отчете ръст във всички сектори на икономиката в износа и вноса.

„Тези резултати показват, че правителството не падна от вот на недоверие за лоши икономически показатели, а заради лоши икономически интереси. Тези добри показатели обаче не трябва и да ни успокояват. Те са прекрасна новина за България. За първи път сме на първо място в ЕС, и то по индустрия и икономика. Но не бива да ни успокояват, защото инфлацията е висока, цените са високи, доходите са ниски“, обясни още Нинова.

Тя беше категорична, че за да продължи тази тенденция, трябва да има политическа стабилност и икономическа предвидимост. „А това означава да положим усилия да съставим редовно правителство и работещ парламент. Така ще гарантираме тази тенденция, която за пръв път се случва за България да продължи“, обясни вицепремиерът в оставка.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети