Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова: Ще дадем минимум предсказуемост, да видим било ли е само предизборна залъгалка

Политика

Нинова: Ще дадем минимум предсказуемост, да видим било ли е само предизборна залъгалка

Нинова: Ще дадем минимум предсказуемост, да видим било ли е само предизборна залъгалка - Tribune.bg
Снимка:

БСП поканиха на разговор представители на парламентарно представените партии за разговор на тема бюджет, високите цени и ниски доходи, инфлация и липса на предвидимост. Явиха се само ГЕРБ, ПП и ДПС, а ДБ, „Възраждане“ и „Български възход“ не се отзоваха.

На влизане Корнелия Нинова изрази надежда, че с правителство или без него депутатите трябва да постигнат минимум съгласие по базовите пера, за да има бюджет. 

„Тези разговори трябва да се водят, загрижеността ни какво ги чака хората – така ще им дадем минимум предсказуемост и предвидимост”, увери лидерът на социалистите. Тя обясни, че срещата е направена от „добра воля” и обясни, че ще предложи социален пакет с финансова обосновка.

„Той е част от обещанията ни преди изборите. Ние искаме увеличение на минималната работна заплата на 850 лева, което е половината от средната. Същото искаха от ПП и ДБ – да видим или е било предизборна залъгалка”, заяви Нинова пред журналисти.    

На въпрос как си обяснява отсъствието на бившия си коалиционен партньор – „Демократична България”, тя заяви: „Нямам обяснение. Те да кажат. Прочетох, че са заявили, че служебният финансов министър трябва да разговаря с парламентарно представените партии, а не ние да се събираме. Не приемаме този аргумент. Служебният министър има ангажимент да внесе рамката, но тези, които ще решават сме ние.  Хубаво е да си говорим помежду си. Вероятно с ДБ ще водим разговор в зала”, каза Нинова. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети