Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова си е говорила със Слави Трифонов, но трябвало той сам да си каже

Политика

Нинова си е говорила със Слави Трифонов, но трябвало той сам да си каже

Нинова си е говорила със Слави Трифонов, но трябвало той сам да си каже - Tribune.bg
Снимка:

„Ще започнем първо с политическия документ, трябва да има разговори, съгласие и черно на бяло подписи какво ще се прави. След това отваряме разговора за министри и премиер. Нека всеки да си каже мнението, може всеки да предложи и в един спокоен и разумен разговор заедно да решим“.

Това заяви пред БНТ лидерът на БСП Корнелия Нинова. По думите ѝ се мисли за разговори поотделно с партиите, но след това ще направят четиристранна среща. Важно било на тази среща да присъстват лидерите на партиите.

„Целта е да се опитаме да намерим общото и да се изгладят различията между тях, които се появиха в първия тур преговори с първия мандат. В политическия документ, който дори ИТН подписаха накрая, постигнахме съгласие по отношение на това какво да се прави и кога да се направи, и след това те влязоха в противоречие за състава на Министерския съвет и на министрите. За нас е важно първо политиките и след това персоналният състав, който трябва да изпълнява тези политики“, каза Нинова.

Според нея има добра база да стъпят на първоначалния документ, където и четирите партии са били съгласни. Тя допълни, че го има общото виждане, че трябва да се състави редовен кабинет заради тежките кризи, които ни чакат.

„Различията са техните противоречия, нашата роля в момента е на медиатор, на партия мандатоносител, която трябва да тушира тези противоречия и да намерим общ език. Затова и вчера казахме, че няма да предложим готов Министерски съвет и министър-председател, защото това миналия път е довело до противоречия между партиите на протеста. Ние запазихме добър тон, диалогичност, можем да говорим с всички в момента, така че ще опитаме, длъжни сме да опитаме“, коментира Нинова.

На въпрос говори ли си с лидера на „Има такъв народ“ тя отговори, че наскоро са разговаряли за съставяне на правителство. По думите ѝ позицията на Слави Трифонов е много важна за БСП, защото те са първа политическа сила и без ИТН не може да има стабилен кабинет, но това, което има да казва Слави Трифонов, трябвало да го каже сам.

Нинова беше категорична, че трябва да се промени моделът на досегашното управление - трябва лидерите да надскочат себе си и партиите да се отворят към безспорните приоритети.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати