Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова си мени позицията за Гешев в зависимост кого проверява (ВИДЕО)

Политика

Нинова си мени позицията за Гешев в зависимост кого проверява (ВИДЕО)

Нинова си мени позицията за Гешев в зависимост кого проверява (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

Корнелия Нинова рязко смени позицията си за главния прокурор очевидно в зависимост кого проверява българското държавно обвинение. Соцлидерът днес пое инициативата за имунитета на Бойко Борисов.

„Ще внесем готвим го в момента проект на решение на НС за свлаяне на имунитета на Борисов. След като той няма доблестта сам да си го даде, председателят на парламента и мнозинството тупат топката и го крият, ние поемаме инициативата да внесем този проект и да видим как ще гласуват колегите. Целта е да се изпълни закона“, категорична беше днес Корнелия Нинова.

Не така обаче беше позицията ѝ за родната прокуратурата през октомври 2022 година. Тогава обвинението погна председателят на БСП и тя получи призовка за разпит. Нинова трябва да предостави на прокуратурата запис и заверени копия на стенограма и протокол от проведено заседание на Националния съвет на БСП на 28 август. Причината – жалба от страна на изключения от партията Кирил Добрев.

„Прокуратурата на България не е инструмент за правосъдие и справедливост, а е бухалка за неудобните. Българската прокуратура е частна прокуратура на задкулисието. Г-н Гешев свършиха ли дрогираните шофьори и престъпниците, които изнасилват възрастни жени по селата за 20 лв. от пенсията? Няма да се явим на разпит. Докато не реформираме издълбоко и истински правосъдната система на България, няма да излезем от омагьосания кръг, в който се въртим 30 години“, категорична беше тя на брифинг на 4. 10. 2022 г.

Каква ли е причината палачинката да се обърне – остава да гадаем.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети