Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова: Случилото се на границата е недопустимо, трябва суров закон

Политика

Нинова: Случилото се на границата е недопустимо, трябва суров закон

Нинова: Случилото се на границата е недопустимо, трябва суров закон - Tribune.bg
БГНЕС

БСП ще проведе отделни срещи за бюджета с ПП и ГЕРБ

„Това, което се случи на границата е недопустимо посегателство върху националната сигурност. Случаят е пореден. За нас не е достатъчно да констатираме проблема до следващия път. Трябват драконовски мерки за превенция  и решаване на тези въпроси”, каза на брифинг в НС лидерът на БСП Корнелия Нинова. 

Тя заяви, че са внесли промени в Наказателния кодекс, които касаят драстично увеличение на мерките, заяви тя.

„Трите предложения за т. нар каналджии, които правим са следните  - лишаване от свобода от 5 до 10 години, глоба и изцяло отнемане на имуществото. За длъжностни лица, които подпомагат каналджиите предлагаме – от 10 до 20 години, глоба от 50 до 100 хиляди и изцяло отнемане на имущество. За тези, които подпомагат пребиваване на бежанците – затвор от 3 до 7, от 5 до 15 хиляди лева глоба и изцяло отнемане на имуществото.

„Трябва да гарантираме един суров закон и да следим неговото приложение”, каза Нинова, която подчерта, че не е търсила подкрепа от другите партии.

Лидерът на БСП каза, че преди седмица е казала, че независимо от преговорните трябва да се приеме бюджета. „Утре БСП и ПП ще имат среща на тема бюджет, в четвъртък в 11 часа ще има среща с ГЕРБ. Колегите от ДПС също изразиха желание”, поясни тя.

Нинова каза, че ще чака третия мандат и решението на Радев - „не може да гадаем”.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп