Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова: Целта ни е да бъдем първа политическа сила. Имаме план за управление

Политика

Нинова: Целта ни е да бъдем първа политическа сила. Имаме план за управление

Нинова: Целта ни е да бъдем първа политическа сила. Имаме план за управление - Tribune.bg
Снимка:

„Целта ни е да бъдем първа политическа сила. Имаме ясна предизборна програма и план за управление, готови листи с професионалисти и честни хора. Стартираме с позитивна кампания, стъпваме върху четиригодишния си опит като категорична опозиция. Гледаме напред“. Това каза пред БНР лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя подчерта, че в листите левицата залага на хора, опитни с експертността си.

„Направихме богат отбор от професионализъм, почтеност, младост и опитност“, смята лидерката на социалистите.

Здравеопазване, икономика, образование, доходи, бедност и неравенство, екология. Това ще са фокусите в работата на БСП:

Скандални разкрития: Когато бил шеф на болница, депутат от БСП натрупал половин млн. лв. дългове

„От години имаме алтернативи. Все повече средства се отделят за здравеопазване, но качеството и достъпността до него не се подобрява. Искаме болниците да не са търговски дружества, а лечебни заведения. Искаме намаляване на ДДС за лекарствата на 9%. Искаме да има регионализация на здравеопазването. Да се регулират заплатите на хората в здравния сектор. В образованието - държим на един учебник за един клас в цялата страна, да нарастват заплатите на учителите, дигитализация“, обяви тя.

„Работата на 44-тия парламент беше подчинена на премиера. От мнозинството произвеждаха нетрайно и лобистко законодателство, корупцията се залагаше в законите. Например, закупуването на лекарствата в държавните, в общинските и в частните болници. Държавните и общинските трябва да правят обществени поръчки и търгове, а частните могат да се договарят директно. Например, опитите за угаждане на горската мафия, като разрешат безконтролната сеч на общински гори. Ние сме направили списък на лобистко законодателство“, обяви Нинова.

Лидерът на БСП поясни, че в новия парламент ще настояват за възстановяване на блиц контрола, да има месечен отчет на премиера пред парламента и парите на хората, платени от данъци, да се харчат през парламента.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (9)

ДС на власт За да нямате илюзии, че изборите ще бъдат честни, спправедливи и всички ще имат равен достъп. Гледам ГЕРБ В медиите и не търся други доказателства, че член първи от живковата конситуция е върнат "Ръководна сила в обществото и държавата е Българската комунистическа пратия - днес е ГЕРБ".

Водачи на листите им са лидери на корупцията у нас, които със заграбеното купуват медии и остават състезанието да бъде с един кон. Нинова мълчи, защото на нея Борисов и е отредил ролята на "His Majesty's opposition' - На негово величество Цар Бойко Банкянски. Затварят телевизионните формати в дебата ГЕРБ-БСП. Толкова за фейка как западни инвеститори са купили Нова ТВ и БТВ, как ГЕРБ може да организира честни избори и за какво беше цялото насилие на жандармерия и полиция за да им запази властта.
01.03.2021 10:05 / Отговор
Киро Червен помияр
01.03.2021 10:39
Стамат Какво по-хубаво от младостта на дъщерята на Румен Овчаров,професионализма на Румен Гечев, опита на Крум Зарков и почтеността на Георги Свиленски !
01.03.2021 10:46
ДО ЧЕРВЕНИЯ ОРАНГУТАН: .
РЪКОВОДНАТА РОЛЯ В БЪЛГАРИЯ ДНЕС ИМАТ ТЕЗИ, КОИТО СЕ ЧУВСТВАТ БЪЛГАРИ....
БЪЛГАРИТЕ ДАВАТ МАНДАТ НА ТЕЗИ, КОИТО РАБОТЯТ ЗА ТЯХ, А НЕ ЗА ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ И СЛУЖБИ....
ГЛЕДАЙ НА 4 АПРИЛ-ОТГОВОРЪТ НА БЪЛГАРИТЕ.....
01.03.2021 11:29
Татулова Насилие на жандармерия и полиция ли? Кой ли е написал това? Вероятно един от онези, които дават високоплатени съвети на партийни самозванци, възприемат се като незаобиколим фактор в блатото на задкулисието, изживяват се като част от създателите на компромати с депо ефект и пишат опорките на троловете! За всеобщо успокоение, обаче, в критичен момент от интелектуалното, менталното, психическото и особено от финансовото и социално си пропадане подобни лица стават жертва на собствените си лъжи и интриги!
А ако е написано от бившия посланик /два мандата при Путин!/ Илиян Василев, то това е най-сериозното и солидно доказателство, че дългата ръка на ДС не е станала по-къса, а само по-костелива!
01.03.2021 10:42 / Отговор
Надблюдател Тази на какво разчита, на хора с къса памет,или че няма оцелели от техните управления! Склеротичната Столетница са ясни...смениха Гошо Тарабата и те вече са други! Смениха Вълко Червенков, смениха Бай Тошо, смениха Луканов, Виденов, Гоце, Станишев, и всеки път "вече"са други! Макар че няма такива ,след които държавата да не е била тресната, и да сме върнати години назад! Сега колко са и навити да бият шута на Корнелия, и съм сигурен, че пак ще излязат с нова "визия" и "програма", как отново ще фалират държавата! Само като прочета името на "професионалиста" Румен Гечев и тръпки ме побиват! Комунист на власт е като педофил в детската градина ...не трябва и да помирисва даже!
01.03.2021 11:39 / Отговор
Стоян Планът ви е да опразните хазната и да ви спрат Евро фондовете.
01.03.2021 12:50 / Отговор
Дд Като четеш класацията от долу нагоре ще си първа
01.03.2021 13:44 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати